Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Amikor mi születtünk, még nem volt téma a cyberbullying. Sőt a bullyinggal, mint fogalommal is csak egy angol szószedetben találkozhattunk volna. Viszont az internet térhódítása miatt ez jelenleg a fiatalokat érintő egyik leggyakoribb (bűn)cselekmény. Rengeteg példát ismerünk, amikor egy másik személy visszaélt intim képekkel, vagy esetleg olyan mondatok hangzottak el, hogy "sokkal boldogabb lenne az életem, ha nem lennél”.

Ezek súlyos fenyegetések, az egyén lelki békéjét erősen megzavarják, akár depresszióig súlyosbítva a helyzetet. Sokak tűrnek, ami ebben az esetben az egyik legrosszabb dolog, amit tehetnek. Hiszen minél többször éri őket zaklatás, annál hihetőbbnek véli a zaklató mondatait a diák. Az ehavi Ne dőlj be! másorban összegyűjtöttük, hogy milyen szervezetekhez fordulhat az, akit zaklatnak. A szakértőnk ezúttal Dr. Szabó Henrik rendőr alezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztály kiemelt főreferense.

A műsort itt hallgathatod meg.

 

2019. január 6.

 

A műsorban foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A műsor a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.

 

 

 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,102RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Oszd meg a Facebook-on!

Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Oszd meg a Facebook-on!

X