Lezárult a DUE és az ORFK-OBB közös pályázata

Hatalmas érdeklődés mellett fejeződött be a DUE és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös, közlekedésbiztonsági videópályázata. A november 15-i beadási határidőig a kiírásban megadott három témához több videót is beküldhetett egy játékos. Igen sok remek videó érkezett. A legjobbak már készülhetnek a díjátadóra!

A 14 és 22 év közötti fiatalok számára meghirdetett pályázatra az alábbi három témában lehetett beküldeni maximum 3 perces kisfilmeket, videókat.

  1. Mutasd be egy vicces videón a bringád biztonsági felszerelését!
  2. Tanítsd közlekedni a kistesód! – Készíts videót, hogy hogyan mutatod meg egy nálad fiatalabbnak a biztonságos közlekedés hétköznapi szabályait!
  3. Csak kulturáltan a közösségi közlekedésben! – Készíts oktatóvideót, hogy hogyan „tömegközlekedjünk”, hogy azzal másokat ne zavarjunk!

A beérkezett alkotásokat az ORFK-OBB és a DUE közös zsűrije értékeli. Az értékelés során figyelembe veszik az ötletességet, a kreativitást és természetesen az elkészült videó minőségét is.

Hogy ki nyeri a fődíjat, a 200 ezer forint értékű KTM kerékpár vásárlási utalványt, az a decemberi díjátadón derül ki.

Az ünnepélyes díjátadót 2021. december 10-én tartjuk meg a DUE éves karácsonyi partiján. Helyszín: Budapest központjában, a Kálvin tértől néhány lépésre, a Ráday utcában található Púder Bárszínház (Budapest, IX. ker. Ráday utca 8.) lesz. A 17:00 órakkor kezdődő rendezvényre a legjobb 10 pályázó kap meghívást. A rövid köszöntők, műsor és díjátadások után egy állófogadáson látjuk vendégül a meghívottakat.