Biztonságos lesz a DUE-tábor

A tábor vezetőségi tagjai és vendégei kizárólag oltási igazolvánnyal vagy érvényes negatív teszttel vesznek részt a táborban, ahol biztosítjuk a rendszeres fertőtlenítést, és maradéktalanul betartjuk a rendezvény idején érvényes járványügyi szabályokat.

2020-ban a járvány meghiúsította a negyvenedik DUE-tábort, idén azonban már minden reményünk megvan arra, hogy megrendezhessük – ahogyan a gyerekek hívják – „az év legjobb tíz napját.” A biztonság azonban mindennél fontosabb, ezért tájékoztatjuk a szülőket és táborozni vágyó fiatalokat, hogy

a július 16-25-i balatonszárszói DUE-médiatábort az akkor érvényben lévő összes szabály és ajánlás maximális betartásával és betartatásával bonyolítjuk le.

A biztonságot szolgálja az is, hogy idén először kifejezetten kis létszámú, tehát a távolságtartást garantáló, sok szabadtéri programmal járó mesterképzéseket indítunk, és ha lehetséges, csökkentjük a szobák létszámát.

Egyesületünk ezenkívül vállalja, hogy a táborvezetőségben csak olyan oktatók kapnak helyet, akik regisztráltak a védőoltásra. A vakcináció jelenlegi állását figyelembe véve megalapozottan bízhatunk abban, hogy a következő hetekben mindannyian felvehetjük a védőltás legalább első, de valószínűleg a második adagját is, amit védettségi igazolvánnyal fogunk igazolni. Sokan közülünk már most rendelkeznek ilyennel. Abban a nagyon kevéssé válószínű esetben, ha egyikünk – akár táborvezetőségi tag, akár vendég – mégsem kapja meg a vakcinát a tábor előtti két hétig, garantáljuk, hogy az illető táborvezetőségi tag friss negatív PCR-teszttel érkezik meg a táborba.

A nyár újra a miénk lesz! Várunk minden fiatalt tíz izgalmas, élménydús, vidám, hasznos és biztonságos napra Balatonszárszón július 16-25. között, a DUE negyvenedik Országos Kommunikációs és Média Szaktáborában, amelybe ide kattintva lehet jelentkezni.