Mindenkit várunk az idei Sajtfesztre

Április 1-én kezdődik a jegyértékesítés a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Az év legnagyobb diákmédiásoknak szóló szakmai és kulturális programját 2023. május 26-án, az újpesti UP Rendezvénytérben rendezi meg a DUE Médiahálózat. A jubileumi Sajtfeszten új és izgalmas programmal várunk minden kedves érdeklődőt.

A jubileumi program 3 helyszínen zajlik majd az UP Rendezvénytérben. A Média Pódium és a Stream színpad vendégei lesznek ismert médiaszemélyiségek, influenszerek, tévések, rádiósok, valamint művészek, sportolók.

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál elmaradhatatlan programja a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója a Média Pódiumon zajlik a nap folyamán. A 7 kategóriában, 3 korcsoportban meghirdetett, 2 millió forint összdíjazású pályázat minden helyezettje meghívást kap a Sajtófesztiválra, hogy személyesen vehesse át díját és a szakma elismerését kiemelkedő munkájáért. Itt rendezzük meg a Nagy Diák Médiaismereti Teszt ünnepélyes díjátadóját is, ahol az országos médiaismereti vetélkedő legjobbjai vehetik át a nyereményeiket.

Az esemény fő támogatója, az NMHH jóvoltából az egész napos programot online is követheti bárki a világ bármely pontjáról. A programkavalkádot 2 csatornán fogjuk streamelni. Az NMHH standja mellett egy látványos podcast stúdió épül, ahol minden érdeklődő bepillantást nyerhet a podcast készítés világába.

A szakmai programok mellett a jubileumi Sajtófesztivált további két fő tematika köré szervezzük: ez a labdarúgás, valamint a pénz világa.

Az egésznapos programban a Focinap keretében a múlt és a jelen magyar labdarúgásáé a főszerep. Ez a magyar sportélet egyik legnagyobb csillagának, Hidegkuti Nándornak állít emléket. Az Aranycsapat csatárának kettős évfordulójánhoz kapcsolódóan idén tavasszal zárul a Hidegkuti centenáriumi év. A programban az Aranycsapattal, a válogatottal, a múlt és a jelen magyar focijával kapcsolatos minden kérdésedre is választ kaphatsz, neves és elismert magyar szakemberekkel, sportújságírókkal és labdarúgókkal is találkozhatsz, akiknek személyesen is felteheted a kérdéseidet.

Az idei Sajtófesztivál ad helyt a Nagy Magyar Fociteszt Diákoknak országos vetélkedő középdöntőjének és televíziós nagydöntőjének. A vetélkedő online fordulójába már márciusig több mint 20 ezer fiatal kapcsolódott be szerte az országból. A televíziós döntő showműsorban a legjobb 10 játékos vetélkedik majd a fődíjakért az UP nagyszínpadán

Másik Sajtófeszt másik fő tematikához, a Pénztudástárhoz kapcsolódik a Nagy Diák Pénzügyes Teszt döntője. A nap folyamán a tudatos pénzkezelés módszereiből és a modern pénzügyi megoldásokból is kap ízelítőt a fesztivál fiatal közönsége. A Nagy Diák Pénzügyes Teszt döntősei szintén egy színpadi kvízjátékban mérhetik össze majd tudásukat A Pénzügyes Teszt döntőjéből is készül egy egyórás tévéműsor, amit programjára tűz majd a rendezvény után az MTVA.

További kiállítókból és tudományos és ismeretterjesztő programjainkból sem lesz hiány. A DUE Tudós Csajok programjában elismert magyar kutatókkal és tudósokkal találkozhatnak az érdeklődők.

A jubileumi Országos Ifjúsági Sajtófesztivál nyitott rendezvény, a meghívottakon túl bárki ellátogathat az egész napos programra.

Az érdeklődők belépőjegyeket április 1-től tudnak vásárolni a Tixa oldalán.
Áprilisban a kedvezményes early bird jegyek 2.000 forintba, májusban az elővételes jegyek 2.500 forintba kerülnek. A helyszínen már csak 3.000 forintért lehet belépőt váltani.

Biztosítsd már most a helyed a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra!

Kedvcsináló: itt Te is visszanézheted a 29. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál legjobb pillanatait!