Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Januárban ismét téli túra!

Kilencedik alkalommal hívják közös kalandra a DUE-sokat egyesületünk természetjárói. A „Zergék” és az „Őzikék” 2020. január 11-12-én a börzsönyi Kemence és Bernecebaráti gyönyörű erdeiben túrázhatnak. Lesz vetélkedő, tombola és buli is. Jelentkezz most!

2012 óta már hagyománynak mondható, hogy a legelszántabb DUE-sok Magyarország valamelyik középhegységében nyitják meg az évet. 2020 különleges év, hiszen 30 éves az egyesületünk, nyáron rendezzük meg a 40. médiatábort, és 100 éve írták alá a trianoni békeszerződést. A szervezők – Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs, Tóth-Tas Péter, Ott Zsuzsanna és Tóth Judit – a Bakancs Pista természetjáró csoport alapítóiként a neves évfordulókhoz méltó helyszínt, szállást és programot ígérnek.

A „Zergék az Őzikék ellen – a kilencedik kaland” elnevezésű program résztvevői 2020. január 11-12-én, szombaton és vasárnap a Börzsönyben, Kemence és Bernecebaráti környékén túráznak. A rövidebb távot választó Őzikék és a hosszabb útvonalat teljesítő Zergék szombaton egy vadregényes kirándulásra készülhetnek Magyarország legnagyobb érintetlen erdejében, a gyönyörű Fekete-völgyben, a régi kisvasút nyomvonalán, vasárnap pedig autóval ellátogatnak a szlovákiai Selmecbányára, ahol megnézik a város történelmi nevezetességeit.

A szombat éjszakát Kemencén, az összkomfortos, autóval megközelíthető Domszky Pál ErdészetiErdei Iskola és Matracszálláson tölthetik, ahol közösen főznek, de lesz tombola, buli, illetve TrianON/OFF címmel egy – természetesen politikamentes – vidám és kreatív Nagy-Magyarország-ismereti vetélkedő is.

A programon összesen harmincan vehetnek részt. A részvételi díj egy főre 4500 forint azoknak, akik hoznak hálózsákot, és 5300 forint azoknak, akik ágyneműt is kérnek. A részvételi díj tartalmazza a szombat éjszakai szállás, a szombati vacsora, a vasárnapi reggeli, a fűtés és a konyhahasználat díját, valamint az idegenforgalmi adót. A programszervezés és a túravezetés ingyenes. Az utazás önköltséges, a szervezők által működtetett telekocsi-rendszerben.

A programon az vehet részt, aki ír egy e-mailt a due@due.hu címre (a tárgy/subject mezőbe írd be, hogy „Téli túra-jelentkezés”) és legkésőbb december 11-ig befizeti a teljes részvételi költséget a DUE számlaszámára: 11714006-20235338. Az eseménynek van Facebook-oldala is sok információval, de hivatalosnak csak az e-mailben elküldött és befizetéssel véglegesített jelentkezés minősül! Érdemes sietni a regisztrációval, mert ez a programunk mindig népszerű, és gyorsan betelnek a helyek.

Szeretettel várunk az év első DUE-s kalandján!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság