Januárban ismét téli túra!

Januárban ismét téli túra!

2012 óta már hagyománynak mondható, hogy a legelszántabb DUE-sok Magyarország valamelyik középhegységében nyitják meg az évet. 2020 különleges év, hiszen 30 éves az egyesületünk, nyáron rendezzük meg a 40. médiatábort, és 100 éve írták alá a trianoni békeszerződést. A szervezők – Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs, Tóth-Tas Péter, Ott Zsuzsanna és Tóth Judit – a Bakancs Pista természetjáró csoport alapítóiként a neves évfordulókhoz méltó helyszínt, szállást és programot ígérnek.

A „Zergék az Őzikék ellen – a kilencedik kaland” elnevezésű program résztvevői 2020. január 11-12-én, szombaton és vasárnap a Börzsönyben, Kemence és Bernecebaráti környékén túráznak. A rövidebb távot választó Őzikék és a hosszabb útvonalat teljesítő Zergék szombaton egy vadregényes kirándulásra készülhetnek Magyarország legnagyobb érintetlen erdejében, a gyönyörű Fekete-völgyben, a régi kisvasút nyomvonalán, vasárnap pedig autóval ellátogatnak a szlovákiai Selmecbányára, ahol megnézik a város történelmi nevezetességeit.

A szombat éjszakát Kemencén, az összkomfortos, autóval megközelíthető Domszky Pál ErdészetiErdei Iskola és Matracszálláson tölthetik, ahol közösen főznek, de lesz tombola, buli, illetve TrianON/OFF címmel egy – természetesen politikamentes – vidám és kreatív Nagy-Magyarország-ismereti vetélkedő is.

A programon összesen harmincan vehetnek részt. A részvételi díj egy főre 4500 forint azoknak, akik hoznak hálózsákot, és 5300 forint azoknak, akik ágyneműt is kérnek. A részvételi díj tartalmazza a szombat éjszakai szállás, a szombati vacsora, a vasárnapi reggeli, a fűtés és a konyhahasználat díját, valamint az idegenforgalmi adót. A programszervezés és a túravezetés ingyenes. Az utazás önköltséges, a szervezők által működtetett telekocsi-rendszerben.

A programon az vehet részt, aki ír egy e-mailt a [email protected] címre (a tárgy/subject mezőbe írd be, hogy „Téli túra-jelentkezés”) és legkésőbb december 11-ig befizeti a teljes részvételi költséget a DUE számlaszámára: 11714006-20235338. Az eseménynek van Facebook-oldala is sok információval, de hivatalosnak csak az e-mailben elküldött és befizetéssel véglegesített jelentkezés minősül! Érdemes sietni a regisztrációval, mert ez a programunk mindig népszerű, és gyorsan betelnek a helyek.

Szeretettel várunk az év első DUE-s kalandján!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,103RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Januárban ismét téli túra!

Oszd meg a Facebook-on!

Januárban ismét téli túra!

Oszd meg a Facebook-on!

X