Távollévők közötti szerződés

Online vásárlásoknál még indokolni sem kell, miért, 14 napon belül kérhetjük a webáruházat, hogy vegye vissza a megrendelt holmit, és fizesse vissza annak ellenértékét.
2019. november, DUE Online

Az üzlethelyiségen kívül és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a termék átvételének napjától számított tizennégy napon belül indoklás nélküli elállási jog illeti meg. A rendelet kimondja továbbá, hogy a fogyasztó az elállási jogot a szerződés megkötése és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Ha a vállalkozás az elállási, illetve felmondási joggal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, az elállási határidő tizenkét hónappal meghosszabbodik. A jogszabály melléklete tartalmaz egy nyilatkozat mintát is, de az elállási szándék nem csak e minta felhasználásával, hanem más formában is jelezhető.

Szóval, ha nem vagy elégedett, nem ilyennek képzelted, nagy, kicsi, csúnya, csak küldd vissza 14 napon belül az eladónak!

 

2019. november 16.

 

A cikkben foglalt nézetek a szerzők nézetei, azok semmiképpen sem tekinthetők az Európai Bizottság vagy a Belügyminisztérium hivatalos állásfoglalásának, továbbá sem az Európai Bizottság, sem a Belügyminisztérium nem tehető felelőssé azokért, illetve az abban foglaltakért.

A cikk a BBA-5.1.6/2-2017-00003 számú projekt keretében készült.