Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hírek

Ne dőlj be! a februári DUE Rádióban

Ne dőlj be! a februári DUE RádióbanA cyberbullying, internetes zaklatás, ami szinte az internet közéleti megjelenése óta tapasztalható. Legjellemzőbb a tinédzserekre, de már a 11 éves gyerekektől kezdve a 18-20 éves korosztályt is érinti. Az áldozatok csökkentése érdekében beszélni kell erről.

Különálló podcast műsorunk: Internetes zaklatás

Különálló podcast műsorunk: Internetes zaklatásBővebben érdeklődsz az internetes zaklatás iránt? Mire figyelj, hogyan kerüld el, akkor hallgasd meg a DUE podcastját!

Ne dőlj be! a januári DUE Rádióban

Ne dőlj be! a januári DUE RádióbanCyberbullying? Mit is jelent ez a fogalom, honnan ered? Milyen példákkal találkozhatunk és hova fordulhatunk? Ezekre kérdésekre ad választ a DUE Rádió januári Ne dőlj be! rovat.

Neked hogy esne?

Neked hogy esne?Peti reggel megint nem akart iskolába menni. Az anyukája megnézte, de nem volt láza. Peti váltig állította, hogy fáj a hasa és rosszul van, úgyhogy az anyja megengedte, hogy otthon maradjon. A kisfiú megkönnyebbülten csukta be a szobája ajtaját Ma legalább nem fogják csúfolni.

Hogyan ismerd fel a zaklatót és a zaklatást?

Hogyan ismerd fel a zaklatót és a zaklatást?A kicsúfolás és kiközösítés átköltözött az internetre. Ez az online zaklatás. Ha te nem is vagy részese sokat tudsz segíteni akár barátként is. Segítünk eligazodni a fogalmak közt!

Ismerd meg a Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt!

Ismerd meg a  Hintalovon Gyermekjogi Alapítványt!A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány küldetése a Magyarországon élő gyerekek jogainak érvényesítése és támogatása.

Tényleg rólunk szól

Tényleg rólunk szólFigyelemfelhívó cím a mosolygós fejjel, rózsaszín plakát női mellekkel, egy lány lila hajjal: ez talán nem mindennapi. A problémák azonban, melyekkel Schwechtje Mihály filmje foglalkozik, sajnos egyre inkább.

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)- interjú a rendezővel

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)- interjú a rendezővelSchwechtje Mihály, aki korábban az HBO Terápia című sorozatának harmadik évadában volt az egyik rendező. Első nagyjátékfilmjébe remekül ábrázolja a kamaszok világát. Terítékre kerül benne szerelem, szexualitás, és online zaklatás. Ez a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :-)

Bűnös oldalak nyomában

Bűnös oldalak nyomábanNaponta indulunk netvilággá, de vajon tudjuk, merre visz az utunk és kikkel. Találkozunk, hova tévedhetünk? A biztonságos internethasználat szabályait. A média, a szüleink és a tanáraink unalomig ismétlik, mégsem lehet eleget. Ismételni, mert folyton baleset ér minket.

Szexuális zaklatás

Szexuális zaklatásA márciusi DUE Tallózóban az online szexuális kizsákmányolással foglalkoztunk bővebben, ahol fontos forrásunk volt a Childnet (Egyesült Királyság), a Kék Vonal (Magyarország), a Save the Children (Dánia) és a UCLan (Egyesült Királyság) szervezetek közös kutatása, a Project de Shame.

”Bejössz! Mutatsz többet is?”

”Bejössz!  Mutatsz többet is?”Az ehavi témánk az online szexuális zaklatás, ami ugyan hasonlatos "egyszerű" cyberbullyinghoz mégis sok másban eltér.

A világos oldal

A világos oldalNem ciki segítséget kérni, hiszen vannak estek az online zaklatásnál, ahol már a probléma túlnyúlik rajtad, és nem a te hatásköröd kezelni azokat.

Első 1 2 3 4 5 6 7 8 174 175 176 Utolsó

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság