Márpedig tábornak lennie kell!

Márpedig tábornak lennie kell!

A DUE elnökségének közleménye

Megpróbáltuk, de végül nem engedélyezték.

Szerettünk volna őszre egy tábort szervezni a nyári helyett, de járvány van és a változó előírások nem teszik lehetővé, hogy egy oktatási intézményben – esetünkben kollégiumban – tábort szervezzünk.

Október 1-jétől érvényben van egy egész országra érvényes rendelkezés, amely megtiltja az oktatási intézményeknek, hogy külsős személy, vagyis nem diák vagy iskolai alkalmazott, belépjen az épületükbe – tájékoztatott minket a szállásunknak kiszemelt kollégium vezetője szeptember 30-án. Azonnal az illetékes hatóságokhoz fordultunk útmutatásért és október 6-án megérkezett a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatalos levele, amelyben nem engedélyezik, hogy az általunk korábban lefoglalt kollégium külsős diákokat szállásoljon el. Ebben a tekintetben nincs lehetőségünk további lépésekre, el kell fogadnunk ezt a döntést.

A határozat megérkezésének pillanatában a második gondolatunk az volt, hogy akkor hogyan tovább. Jó lenne most nagyot ígérni, azt mondani, hogy 2021 nyarán fergeteges tábort rendezünk majd, amelyben ismét tíz napig tanulhat és szórakozhat együtt minden résztvevő. Aki ilyet mer ígérni ebben a helyzetben, amikor az országban tombol a járvány, az minimum felelőtlen. Így csak azt tudjuk mondani, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy 2021 nyara ne múljon el tábor nélkül. A helyzetünk bizonyos tekintetben szerencsés, hiszen van egy kész csapatunk, amely megszervezte a makói rendezvényt és szakmai, valamint szabadidős programot állított össze, aminek minden részlete értékes és a jövőben bármikor hasznosítható.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részt vett a makói alkotótábor előkészítésében. A munkában élen járó Herczeg Zsolt mellett mindenkinek, aki feladatot vállalt volna az eseményen hálásak vagyunk és sajnáljuk, hogy a befektetett munkájuk ezúttal nem hozhatta meg a várt sikert. Hálával tartozunk a DUE-s barátaink és munkatársaink mellett Herczeg Sándornak is, aki önkéntes munkájával sokat javított a rendezvény gazdasági hátterén.

Ami pedig a technikai részleteket illeti:

a táborba jelentkezők hamarosan egy e-mailt kapnak arról, hogy a befizetett tábori hozzájárulásuknak mi lesz a sorsa

– visszafizetjük vagy a jövő évi táborban érvényesítjük.

Bízunk benne, hogy hamarosan személyesen találkozunk egy DUE-s rendezvényen, de vélhetően erre 2021-ig várnia kell mindenkinek. Persze, ehhez türelem és fegyelmezettség is kell; kérünk mindenkit, hogy tartsa be az érvényes rendelkezéseket. Viseljetek maszkot, maradjatok távol a tömegrendezvényektől és vigyázzatok magatokra, hogy mielőbb újra együtt lehessen a közösség, amelyben sok a tehetség és mindenek felett áll a barátság.

A DUE elnöksége

Kecskés István

Balázs Géza

Szayly József

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X