Minden fontos az elnöki tájékoztatóról

Minden fontos az elnöki tájékoztatóról

A DUE Médiahálózat elnöke, Kecskés István Facebook-oldalunkon élőben jelentkezett be, hogy tájékoztasson mindenkit az egyesület jelenlegi helyzetéről.

A nagyjából húsz perces tájékoztatón az alábbiakról esett szó:

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat, Ifjúsági Sajtódíj

A DUE 1990 óta minden évben kiírt pályázatait nem szakítja félbe a járványhelyzet. Nemrég kezdtük meg a beküldött pályamunkák értékelését, az eredményt pedig attól függően, hogy megrendezhetjük-e a nyári médiatáborunkat, vagy online, vagy pedig a szeptemberre halasztott Sajtófesztiválon hirdetjük ki.

Erre a megoldásra azért van szűkség, hogy amennyiben meg tudjuk rendezni a tábort, akkor a pályázatokon elnyerhető tábordíj-kedvezményeket még idén be lehessen váltani. A korábbi eredményhirdetés esetén az ünnepélyes díjátadót természetesen megtartjuk ősszel.

A pályázatok kiosztásával kapcsolatban május 15-én adunk bővebb tájékoztatást.

Sajtófeszt 2020

A 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált szeptember 22-23. között rendezzük meg Budapesten, az Akvárium Klubban. Ekkor rendezzük meg a jelenleg is tartó Nagy Diák Tesztek döntőit. Az online vetélkedők kitöltési idejét június 15-ig meghosszabbítottuk!

Átalakul az intézőbizottság

A jelenlegi körülmények között egyesületünk nem tudja a szokásos májusi időpontban megtartani éves közgyűlését. Ezt amint a körülmények lehetővé teszik, pótolni fogjuk. Az idei esemény fontos kérdése lesz a DUE Intézőbizottságának helyzete. A testület elnöke, Kobl G. Adrienn, valamint egyik tagja, Babaitisz Jorgosz lemondott tisztségéről. A rendkívüli helyzetben, ameddig egyesületünk tagsága nem tud új jelölteket megszavazni, elnökségünk felkérte Klock-Balog Pétert az intézőbizottság vezetésére, emellett megbízott tagoknak Kovács Orsolya Alexandrát és Végh Jánost nevezte ki.

Podcast felületet kapott a DUE Rádió

Országos iskolarádió hálózatunk műsorai ezentúl a podcast.due.hu felületen is meghallgathatóak.

Reményeink szerint lesz Médiatábor

Sajnos semmilyen pontos információ nem érhető még el azzal kapcsolatban, hogy július 3.-12. között meg lehet-e rendezni egy olyan nagyszabású rendezvényt, mint a táborunk, de a remény hal meg utoljára: továbbra is úgy készülünk, hogy találkozhatunk Balatonszárszón.

(VJ)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Minden fontos az elnöki tájékoztatóról

Oszd meg a Facebook-on!

Minden fontos az elnöki tájékoztatóról

Oszd meg a Facebook-on!

X