Okos eszközök, hasznos videók és hírek a Médiatalálkozón

Okos eszközök, hasznos videók és hírek a Médiatalálkozón

„Néhány évtizeddel ezelőtt még csak egy tévécsatorna volt Magyarországon, ma pedig mindenkinek a zsebében lapul egy készülék, amivel tévéműsort is készíthet” – mondta megnyitójában Kecskés István a DUE Médiahálózat elnöke, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a telefonokkal készített videókat és képeket csak szabályozott keretek között a közösségi médiában használni. 

A szakmai program Benyó Pál interaktív előadásával kezdődött. Az Erste Magyarország Hungary Zrt.  Kiber Csaláskezelés Központjának vezetője körbejárta az okos telefonok világát. Felívta a figyelmet a posztolás buktatóira és beszélt arról is, hogy mekkora felelősséggel jár a személyes dolgaink megosztása az interneten. „Hogyan lehet biztonságossá tenni a Facebook oldalakat? Használni kell a megosztás szabályozását, vagy adott esetben le kell tiltani azokat, akikre nem tartozik a megosztásunk. Oda kell figyelni arra is, hogy a mozgásunkról, arról, hogy mikor merre járunk, milyen adatokat oszt meg a telefonunk.”

„Azért senki se kezdjen bele videók készítésébe, mert azt gondolja, hogy ebből megél majd. Nagyon fontos, hogy egy filmben legyen történet, legyen egy probléma, amit a végére aztán megoldunk. Alaposnak kell lenni, hiszen sokak véleményét formáljuk, akadnak olyanok, akik azért döntenek egy temék mellett, mert egy videóban látták” – mondta a Médianap második vendége Apple Pie, vagyis Ritter Joe (képünök jobbra) vlogger. Elmesélte a pályafutásának kezdeteit is, majd részletezte, hogyan lett a hobbija a hivatása. Beszámolt a hazai és a külföldi piacról, a youtube világáról is. Elmondta, hogyan szerezte meg az első likeokat, mennyire fontos volt a hozzászólások kezelése, és milyen bántó volt az elején a rengeteg negatív kritika. Beavatta a hallgatóságot a kulissza titokba, ecsetelte hogyan telik egy napja, milyen módon készíti a felvételeket, akár hajnalig dolgozva egy öt perces adáson.

Székesfehérvár vendége volt, Kruzslicz Dávid az RTL Klub híradójának szerkesztője is, aki csaknem húsz éve dolgozik a csatornánál. Elmondása szerint az a legfontosabb, hogy a fiatalok sokat olvassanak, a könyvek mellett a hazai és a külföldi híreket is, hiszen így bővül a szókincs és csak így lehet szert tenni egyedi stílusra. Kedvence a Házon kívül című műsor, ahol nagyon izgalmas riportokat készíthetett, és eljuthatott olyan helyekre is az országban, ahová feltehetőleg nem utazott volna el. Rengeteg emberrel és életsorsokkal találkozhatott, miközben bemutathatta az ottani viszonyokat.

Az esemény zárásaként Szayly József a DUE alapítóalelnöke és Klock-Balogh Péter, az intéző bizottság tagja, mutatta be az egyesületet, mesélt a nagy diáktesztekről, a DUE 30. születésnapjáról, valamint  a szervezet további programjairól. 

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,089RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Okos eszközök, hasznos videók és hírek a Médiatalálkozón

Oszd meg a Facebook-on!

Okos eszközök, hasznos videók és hírek a Médiatalálkozón

Oszd meg a Facebook-on!

X