Tisztikeresztet vehetett át Balázs Géza

Tisztikeresztet vehetett át Balázs Géza

Balázs Géza nyelvészprofesszor, a DUE alelnöke a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át a köztársasági elnök megbízásából Kásler Miklós minisztertől.

Áder János köztársasági elnök az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Érdemrend tiszti keresztje kitüntetést adományozta dr. Balázs Géza nyelvész néprajzkutató, a DUE alelnöke, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara Mai Magyar Nyelvi Tanszékének egyetemi tanára, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára részére. Elismerve ezzel kimagasló nyelvművelői, tudományos, oktatói és kulturális értékteremtő tevékenységét, valamint a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda megalapítójaként és vezetőjeként végzett magas színvonalú munkáját.

A kitüntetést a köztársasági elnök megbízásából Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere adta át 2020. október 25-én a Pesti Vigadóban.

A DUE tagjai szívből gratulálnak a kitüntetéshez!

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X