A Gyöngyhajú lány balladája

Egy jó történet, rengeteg tánc és több mint húsz Omega szám – talán így lehetne a legjobban, néhány szóban összefoglalni a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt, melyet az ExperiDance előadásában volt szerencsém megnézni augusztus 20-án, Maglódon.

Miről szól maga a darab?

Egy telefonbeszélgetéssel kezdődik minden; azt hallhatjuk, ahogy egy fiatal lány ingerülten kiabál a vonal túlsó végén lévő idősebb férfival, akivel mintha már közelebbről is ismernék egymást. Ez a fiatal lány a történet egyik főszereplője, Kriszta, aki nemrég esett át élete első nagy szerelmi csalódásán, ezért bánatában egy éjszakai vonattal leutazik Siófokra. Azonban nincs pénze, ezért nem adnak neki szobát egyik szállodában sem. Hirtelen összetalálkozik egy fura, ám rettenetesen vidám alakkal, akit Trombitás Frédinek hívnak. A történet pedig innentől válik igazán izgalmassá.

Mennyi tánc és zene szerepel a darabban?

A rövid válasz: sok – ez persze nem meglepő, hiszen musicalről van szó. Az előadás során számos alkalommal jelennek meg táncosok, akik koreográfiájukkal jól átadják azt a hangulatot, melyet a főszereplők és az ismert együttes nagy slágerei hordoznak magukkal. Omega dalokból természetesen nincs hiány, az előadás során 21 olyan klasszikust hallhatunk, mint például a Régi csibészek, Ha én szél lehetnék, a Petróleumlámpa vagy épp a Gyöngyhajú lány.

Milyen a szereposztás?

Augusztus végén a főbb szerepekben Kóbor Léna (Kriszta), Szabó Máté (Trombitás Frédi), valamint Füredi Nikolett és Lux Ádám voltak, ám a TBG Productions honlapján szerepel még Békefi Viktória, Fésűs Nelly, Janik László, Koós Réka, Magyar Viktória, Sánta László, Szomor György és Tóth Sándor.

Honnan indult ez a musical, és meddig nézhetjük meg az előadást?

Az ExperiDance Tánctársulat 2016-ban mutatta be először az Omega dalokra épülő produkcióját, melynek írója-rendezője Pozsgai Zsolt, zenei rendezője Gömöry Zsolt. A megjelenés évében megnyerte „Az év legjobb zenés táncelőadása” nagydíjat. Idén még szeptemberben, illetve decemberben lehet megtekinteni. Jegyeket főként a jegy.hu, ill. tbgprod.hu weboldalakon keresztül lehet vásárolni.

Kiknek érdemes ellátogatni az előadásra?

Bárkinek, akit egy kicsit is vonz a kultúra. Nem kell nagy tánc- vagy zenei szakértőnek lenni ahhoz, hogy értékelni tudjuk a művészetet. Ez egy élvezni való, olykor aranyos, ám komoly mondanivalóval bíró darab. Ha viszont még Omega rajongók is vagyunk mellé, az külön jó dolog.

(Török Barnabás)