Nyár végéig elérhető a KLASSZ Napok kedvezményes diákvetítés-sorozata

Már több mint tízezer iskolás vett részt a Filmintézet és az Art-Mozi Egyesület KLASSZ Napok programjában, amelynek célja, hogy a mai tizenévesek is felfedezzék a közös mozizás élményét magyar filmekkel.

A nyár végéig meghosszabbított program országszerte 20 helyszínen nyújt iskolai csoportoknak kedvezményes mozivetítéseket 500 Ft-os jegyáron, a folyamatosan bővülő filmkínálat több mint 130 kortárs és klasszikus magyar alkotásból áll.
A program részletes ismertetője, a választható filmek, a vetítési helyszínek, mozik listája és a jelentkezés menete az Art-Mozi Egyesület honlapján elérhető: https://www.artmoziegyesulet.hu/klassz-napok-2023-24/ 

A tavaly ősszel elindított KLASSZ Napok keretében eddig több mint 300 vetítésen fedezhették fel általános és középiskolás diákok a közösségi filmnézés élményét. A klasszikus magyar filmkincsre épülő, kortárs hazai filmekkel kiegészített, több mint 130 filmből álló válogatás a legkorábbi némafilmektől a legújabb magyar filmekig több mint egy évszázad filmtörténetét íveli át.

Az országszerte húsz art moziban, a főváros mellett a megyeszékhelyek többségén is elérhető program közösségi moziélményeinek hangulatát jól mutatja az alábbi videó, amiben a szervezők és a szakmai partnerek mellett maguk a diákok is megszólalnak:

A filmek egy részéhez az NFI Filmarchívum szakmai szervezetekkel együttműködve komplex oktatási segédanyagokat is készített, amelyek kreatív feladatok formájában segítik a filmek élményszerű feldolgozását.

A filmválasztékban megtalálható, változatos műfajú alkotások a közösségi moziélmény megtapasztalásán túl számos tantárgy oktatását is segítik, a magyar irodalomtól a történelmen, a média és vizuális kultúrán, a dráma és természettudományi tantárgyakon át az etikáig.

A KLASSZ Napok programhoz továbbra is lehet csatlakozni, a program első fázisa augusztus 30-ig tart és bármely hazai oktatási intézmény pedagógusa jelentkezhet, aki szívesen elvinné osztályát a jelenleg elérhető húsz art mozi egyikében szervezett vetítésre. A diákcsoportok az NFI támogatásának köszönhetően kedvezményes, 500 Ft-os jegyáron tekinthetik meg a kiválasztott filmeket.