Puskás, a musical – Ember Márk és Náray Erika a Sajtfeszten

Az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválok egyik legnépszerűbb és legkedveltebb programhelyszíne a Média Pódium. Mindig törekszünk arra, hogy évről évre változatos programokat szervezzünk ide, amivel megpróbáljuk lefedni a média világának egészét. Találkozhattok újságírókkal, tévés és rádiós szakemberekkel és természetesen színészekkel is.

Május 26-án két olyan színésszel is találkozhattok, akik a Puskás, a musical szereplői voltak.

Ember Márk 2012-2017 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt. Zenei tehetsége már egész fiatalon megmutatkozott, zeneiskolában klarinétozni, majd később szaxofonozni is megtanult. Hangszeres tudását több színházi előadásban (Jó estét nyár, jó estét szerelem, Bűn és bűnhődés, A diktátor) is kamatoztatja. Fesztbaum Béla ötlete alapján 2017-ben megalapult A Grund – vígszínházi fiúzenekar, melyben Márk énekel, gitáron és szaxofonon játszik.

2017-2020 között a Vígszínház tagja volt, ahol egyetemi gyakorlatát is töltötte. 2020-2023 között a Thália Színház művésze volt. 2020-ban indult a A Dal-ban Tovább című dalával. Az elődöntőben a közönségszavazatok alapján első helyen jutott tovább. A döntőben a zsűri szavazatai alapján bekerült a legjobb 4 produkció közé. 2021-ben A Dal-ba már vendégként tért vissza, és Vincze Lillával együtt Bergendy István emlékére adtak elő egy egyveleget. 2020-tól Czibor Zoltánt alakítja a Puskás, a musicalben.

Náray Erikát 18 évesen (1985) felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola prózai szakára. Gyakorlatait a Vígszínházban és a Pesti Színházban töltötte, ahol kisebb-nagyobb szerepeket kapott. A Budapesti Operettszínházban az Ének az esőben című darabban ő játszotta Kathy szerepét.

2002-ben Szolnokon bekerült egy Ács János által rendezett darabba. 2003 szeptemberétől a Mozarton kívül szerepelt a Rómeó és Júliában (Dada), a Sweet Charityben (Gagarina) és a Hello Igenben (Prostituált), a 3. évadtól kezdve pedig a Szépség és a szörnyeteg című Walt Disney-produkcióban alakította Teamamát. 2009 júliusától a Szép nyári nap című Neoton musicalben alakította Rózsikát, a tábor szakácsnőjét, vagy Panni nénit, az orosztanárt. 2010. január 19-étől már a Lili bárónő című operettben Illésházy Krisztina grófnőként szerepelt. 2010 márciusától egy újabb Lévay-Kuncze-musicalben, a Rebeccában alakította Mrs. Van Hoppert. 2020-tól Bíró Margitot, Puskás Ferenc édesanyját alakítja a Puskás, a musicalbel.