Elindult a Nagy Diák Médiaismereti Teszt – Töltsd ki te is!

A Nagy Diák Tesztek történetében immár második alkalommal hoztuk el nektek a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. Ez a teszt az, ami nagyon közel áll a DUE szívéhez, hiszen ezzel szeretnénk a hivatásunk műhelytitkaiba beavatni benneteket. Tedd próbára magadat és teszteld médiaismereti tudásodat! Az első helyezett egy Lenovo tablettel lesz gazdagabb.

Mindenki fogyaszt híreket. De nem minden hír igaz. Hogyan tudjuk eldönteni, hogy a média által közölt hír a valóságot írja-e le, vagy fake news? A Nagy Diák Médiaismereti Teszt kitöltésével olyan tudást szerezhetsz meg, amivel könnyedén ki tudod szűrni az álhíreket.

Természetes nem csak hírekről, hanem közösségi médiáról, újságról, rádióról és tévéről – és ezek gyártásáról – is lesznek kérdések. Nem baj, ha első alkalommal nem sikerült tökéletesen kitöltened a tesztet, hiszen bármennyiszer neki kezdhetsz. De ha szeretnéd megkaparintani az első helyért járó díjat, akkor mindenképp törekedj a legmagasabb pontszám elérésére.

Mit érdemes tudni a tesztről?

A tesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek részt! Az első fordulót a mai naptól egészen március 15-ig tölthetitek ki. Az első 1.000 legjobb eredményt elérő játékos jut a Nagy Diák Médiaismereti Teszt középdöntőjébe. 

A középdöntő 2021. április 8-tól 15-ig tölthető ki. A döntőbe az első 12 legjobb eredményt elérő játékos jut, ahonnan kikerül a Lenovo tablet szerencsés gazdája is. Az utolsó kérdéssort 2021. április 23. és 24. között tölthetitek ki.

Sok sikert a teszthez, mutasd meg mindenkinek, hogy te vagy a legjobb médiás!