Elindult a Nagy Magyar Filmteszt negyedszer!

Elindult a Nagy Magyar Filmteszt negyedszer!

Idén negyedszerre indította el a DUE a Nemzeti Filmintézettel karöltve a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak című országos vetélkedőt. A három fordulós játék első fordulója online zajlik, egy 18 kérdéses tesztet kell kitölteni a filmteszt.hu oldalon.  A játék végén értékes fődíjak várnak. De hogyan lehetsz te az első?

A játékkal még nyerhetsz is: a fődíjat a nyertes választja ki egy iPhone 12, egy Samsung Galaxy Note 20 és egy európai városlátogatás vagy tengerparti nyaralás közül. Ám ha a dobogó második vagy harmadik fokára állsz, akkor sem távozol üres kézzel – jutalmad egy-egy profi kamerás okostelefon lesz!

És hogyan lehetsz te az első, hogy viheted haza az általad választott fődíjat? Ki tudná ezt jobban elmondani, mint aki maga is megnyerte a Filmtesztet? A 2020. februárban véget ért harmadik Nagy Magyar Filmteszt győztese az akkor még érettségire készülő Kéri Anna Katica volt.

Honnan jött az ötlet, hogy elindulj a DUE Nagy Diák Filmtesztjén?

A Facebookon találkoztam a felhívással, és úgy gondoltam, hogy miért ne? Kíváncsiságból töltöttem ki.

Ez volt az első teszt, amin elindultál?

Nem. Korábban is kitöltöttem már a Filmtesztet, de akkor nem jutottam tovább a középdöntőbe. Második alkalommal viszont igen, sőt, a döntőbe is, amit végül meg is nyertem.

Mi az oka, hogy ennyire szereted a magyar filmeket?

Még a szüleimmel kezdtem a filmeket nézni, ami nem csak, hogy jó szórakozás, de kiváló családi program is volt egyben. Azért néztünk magyar alkotásokat, mert amikor a szüleim fiatalok voltak, nem tudtak külföldi filmekhez hozzájutni, ezért azokat az alkotásokat mutatták meg nekem, amin ők is szocializálódtak. Természetesen én is nézek külföldi filmetek és sorozatokat a magyarok mellett, de személy szerint a magyarokat preferálom. Kialakult egyfajta kötődés.

Ajánlod, hogy sok magyar alkotást nézzünk meg?

Persze, ajánlom, azonban mindenki azt nézze, amit szeret és amire igénye van. Az utóbbi időben rengeteg figyelemreméltó magyar alkotás született, azokat mindenképpen érdemes megnézni.

Hogyan készültél fel a versenyre?

Annyit tettem, hogy a frissen kijött filmek és sorozatok tartalmát elolvastam; helyszín, szereplők, rendező és tartalom stb. Tehát elég sokat olvastam róluk. De különösebben nem készültem.

Ha „receptet” kellene adnod az idei versenyzőknek a jó eredmény elérésére, mit javasolnál nekik?

Érdemes utánajárni a dolgoknak, ahogy én is tettem. A feleletválasztós kérdéseknél próbáltam kizárni a rosszakat, és a tudásom vagy a megérzésem szerint választottam a maradékból a helyes választ, ami a legtöbb esetben jól is működött. Ezt ajánlom mindenkinek.

Hogy élted meg a teszt döntőjét?

Nagyon jól éreztem magam. Próbáltam csak a tesztre koncentrálni, de ez nem mindig sikerült a nagy közönség miatt. De a közönség is hatalmas pozitívum volt, ekkora közönség előtt a színpadon játszani óriási élmény, amit nehéz szavakba önteni.

Számítottál rá, hogy ilyen jó eredményt fogsz elérni?

Nem számítottam rá, hogy megnyerem. Azt hittem, mindenki hatalmas tudással rendelkezik, én meg nem készültem fel eléggé. De utólag úgy tűnik, mégis jó volt a felkészülésem.

Szeretsz moziba járni? Vagy filmet nézni a tévében, Netflixen, HBO-n? Van kedvenc magyar filmed? Ha igen, neked szól a Nemzeti Filmintézet és a DUE közös játéka, a Nagy Magyar Filmteszt! Töltsd ki 18 kérdéses kvízünket a www.filmteszt.hu oldalon, és tedd próbára magad, mennyire vagy járatos a magyar filmek világában!

Idén először a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatod a tudásodat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Elindult a Nagy Magyar Filmteszt negyedszer!

Oszd meg a Facebook-on!

Elindult a Nagy Magyar Filmteszt negyedszer!

Oszd meg a Facebook-on!

X