Kitöltheted a Nagy Diák Zenei Tesztet

Kitöltheted a Nagy Diák Zenei Tesztet

Ilyen még nem volt: indul a Nagy Diák Zenei Teszt. Jártas vagy és szereted a magyar könnyűzenét? Nem riadsz vissza egy kis versenytől sem, ahol értékes nyereményeket nyerhetsz? Akkor ezt a tesztet neked találtuk ki! A teszttel már játszhatsz is a nagydiakzeneiteszt.hu oldalon. 

A több korábbi versenyünkhöz hasonlóan, a Nagy Diák Zenei Teszt is három fordulós lesz. Az első online forduló kitöltői közül a legjobb 1000 jut be a teszt középdöntőjébe. Közülük a legjobb 12 versenyző egy kvízdöntőben mérheti össze tudását jövő májusban – értékes nyereményekért cserébe. A fináléban a játékosok találkozhatnak majd egyszerű feleletválasztós, tippelős, valamint villámkérdésekkel is.

A teszt kérdéseit Szabó Tamás rádiós szerkesztő, Nagy Szabolcs kommunikációs szakember, a Hangfoglaló Program mentora, Kiss Gábor kreatív producer, sound designer, illetve a ProArt munkatársai írták meg.

A tesztet bárki ingyenesen kitöltheti a nagydiakzeneiteszt.hu oldalon április 16-ig, de a játék középdöntőjébe és a döntőjébe csak a 14 és 24 év közötti fiatalok legjobbjai kerülhetnek be. A finálé 2021. május 19-én lesz Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol a győztes 300 ezer, a második helyezett 200 ezer, a harmadik helyezett pedig 100 ezer forint értékben kap telefont, fejhallgatót és hangszórót.

A Nagy Diák Zenei Teszt célja, hogy a fiatalok körében egyedi, rendhagyó és edukatív formában népszerűsítse a magyar könnyűzenét, a jogszerű zenefogyasztást, megismertesse a szerzői jogok pozitív szerepét és jelentőségét, valamint azt, hogy ezek hogyan járulnak hozzá a szellemi termékek újratermeléséhez. A szervezők szerint a célcsoport még jól érzékenyíthető a témában – reményeik szerint azon túl, hogy a magyar előadókat jobban megismerik, kevesebb fiatal tölt le kalóz és nem legális forrásokból zenét, mind inkább hajlanak a legális csatornákon keresztüli zenehallgatásra.

A program fő támogatója a ProArt – Szövetség a Szerzői Jogokért, s a projekt EU-s források bevonásával valósul meg.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Kitöltheted a Nagy Diák Zenei Tesztet

Oszd meg a Facebook-on!

Kitöltheted a Nagy Diák Zenei Tesztet

Oszd meg a Facebook-on!

X