Képben vagy? Itt a Nagy Magyar Filmteszt!

Képben vagy? Itt a Nagy Magyar Filmteszt!

Negyedszer indul a DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet közös versenye, a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak. A háromfordulós játék első része 2021. január 31-ig érhető el online a filmteszt.hu oldalon. Az idei Filmteszt nyertese három értékes főnyeremény közül választhat: hazavihet egy iPhone 12 vagy egy Samsung Galaxy Note 20 okostelefont, vagy másodmagával elutazhat, választva egy vonzó európai úticélt 250 000 forint értékben.

Az országos játék célja, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjon átfogó képet és tudást a magyar filmekről, tévésorozatokról és alkotókról. A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába 2021. január 31-ig a filmteszt.hu oldalon lehet bekapcsolódni.

Ha elindítod a tesztet, akkor 18 kérdésre kell válaszolnod magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban. Hogy milyen kérdések várnak? Érdemes utánanézned például, hogy melyik magyar filmben játszott főszerepet egy világhírű dán színész, melyik magyar operatőr dolgozott az Euphoria című, többszörösen díjazott amerikai sorozat képi világán, vagy hogy melyik zenekar írta a Valami Amerika című film címadó betétdalát. A filmes szakemberek által összeállított kérdésekből álló tesztet többször is ki lehet tölteni, vagyis tudsz gyakorolni és tanulni. A versenyben pedig mindig az utolsó eredményed lesz érvényes.

Az első, online fordulóban életkortól függetlenül bárki próbára teheti a tudását, de a középdöntőbe csak a 14 és 20 év közötti korosztály legjobb játékosai kapnak majd meghívást. A legjobban teljesítő 12 versenyző 2021. február 18-án a budapesti Akvárium Klubban, élőben csap össze egy látványos, tévés vetélkedőkre emlékeztető helyszíni döntőben.

Idén először a Nagy Diák Tesztek(C) applikáció segítségével is kipróbálhatod a tudásodat. A felhasználóbarát app ingyenesen letölthető App Store-ból és a Google Play-ről.

A DUE Médiahálózat és a Nemzeti Filmintézet a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak vetélkedővel népszerűsíteni szeretné a klasszikus és új magyar filmeket, tévésorozatokat, valamint szórakoztató módon szeretné megismertetni a hazai és külföldi produkciókban dolgozó magyar filmes szakemberek, rendezők, operatőrök, zeneszerzők, színészek, producerek munkáját. Az idén negyedszer induló országos játékba az elmúlt években összesen több mint 50 000 fiatal kapcsolódott be.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

X