Médiateszt – már csak március 31-ig nyitva!

Médiateszt – már csak március 31-ig nyitva!

Mennyire érted és ismered a média világát és működését? Bedőlsz-e az álhíreknek? Otthonosan mozogsz az interneten, mennyit tudsz a videókészítésről? Mindezt megtudod, ha március végéig kitöltöd a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet. És még nyerhetsz is!

Már 2500-an töltötték ki a DUE országos médiaismereti játékát, a Nagy Diák Médiaismereti Tesztet – mondta el Dr. Szayly József médiaszakember, a DUE Médiahálózat alelnöke. Az edukatív játékból az is kiderül, hogy a 14 és 24 év közötti korosztály mennyire járatos a média világában. Például a játékosok 92 százaléka tisztában van azzal, hogy milyen kérdésekre kell választ adnia egy jól szerkesztett hírnek. Arra azonban, hogy mit kell figyelembe venni a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok bemutatása során, mindössze a kitöltők 5 százaléka tudta a helyes választ.

A DUE szakemberei által összeállított kérdésbankból 18 kérdést kapsz, ha elindítod a játékot.

Ha nem vagy elégedett az eredményeddel, akkor érdemes többször is végigmenni az online teszten, hiszen újabb és újabb kérdésekkel fogsz találkozni.

A program az újságírás, rádiózás, tévézés világából, a média történetével és a világháló használatával kapcsolatos témákba is bevezet.

Ha kitöltöd a tesztet, nem csak tájékozottabb leszel, de még nyerhetsz is!

A játék második fordulójába – ami szintén online zajlik – az ezer legjobb tesztkitöltő kap majd meghívást. A döntőbe jutott 12 versenyző közül pedig a legeredményesebb egy Lenovo tabletet kap ajándékba!

Tesztre fel! Ha még nem töltötted le a Nagy Diák Tesztek applikációt, akkor ne habozz: az ingyenes applikáció letölthető az App Soreból és a Google Play áruházból.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Médiateszt – már csak március 31-ig nyitva!

Oszd meg a Facebook-on!

Médiateszt – már csak március 31-ig nyitva!

Oszd meg a Facebook-on!

X