Őszi ajánlócsokor 2.0 – filmek, sorozatok, könyvek

Őszi ajánlócsokor 2.0 – filmek, sorozatok, könyvek

Idén ősszel is számtalan újdonsággal látnak el bennünket a mozivásznak; rengeteg film, új sorozat is megjelent, illetve folyamatosan érkeznek új évadai is azoknak a sorozatoknak, amiket már régebbről ismerhetünk és anno igen nagy népszerűségnek örvendtek. Ebben a cikkben összeszedtem pár újdonságot, köztük könyvet is, így tartsatok velem, hogy megtudjátok mit érdemes elolvasnotok, megnéznetek, vagy ajánlatosabb inkább kihagynotok.

Miután elbuktunk

A Miután filmsorozat harmadik része eddig leggyengébbként teljesít az After-filmek közül, hiszen az IMDb szerint mindössze 4.9-re értékelték a 10-ből, míg az előző részek azért magasabb értékelést kaptak.

Ahogy az az előző filmekből is kiderül, Tessa Seattle mellett dönt és elvállalja a neki ajánlott munkalehetőséget, ezzel otthagyva Hardint, akinek nem tetszik a lány választása. A Miután elbuktunkban folytatódik a Tessa-Hardin féle se veled, se nélküled kapcsolat, amit már olyan jól megszokhattunk, újabb konfliktusok is keletkeznek és az arcpírító jelenetekből sem lett hiány ebben a másfél órában. De vajon a kapcsolatuk képes lesz kiállni a rengeteg féltékenykedést és meg tudnak birkózni a távolsággal, ami elválasztja őket?

Ha a cselekményt nézzük, akkor egész jól reprezentálta a film a harmadik könyvet, de önmagában igen gyengére sikerült alkotásról van szó. Sok buta, értelmetlen jelenet volt, a konfliktusok sem voltak normálisan elsimítva – bár ha ismerjük a sztorit, tudjuk szereplőink ezeket inkább nonverbálisan szeretik lekommunikálni.

Azoknak ajánlanám, akik látták és szerették az első két filmet, hiszen számukra biztosan jó élmény lesz, akik pedig nem szeretnének belebonyolódni egy romantikus drámába, akkor inkább kerüljék ezeket a filmeket!

A feleségem története

Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán regénye alapján készült és szeptember végén debütált a mozikban. A mű alapvetően 7 leckét jár körül és azokat mutatja be nekünk. Egy közel három órás filmről van szó, aminek középpontjában egy hajóskapitány és felesége története áll, megismerkedésüktől egészen kapcsolatuk végéig.

Jakob külső tényezők hatására úgy dönt, hogy megállapodik, azonban nem tudja, hogy kit vegyen el. Egy elsőre meggondolatlan mondat hagyja el a száját, hiszen azt feleli barátjának, hogy elveszi az első nőt, aki besétál a kávézó ajtaján, ő azonban tartotta is magát a kijelentéséhez, így veszi feleségül Lizzy-t. A kezdetben még harmonikus, boldog kapcsolatot hamar egy viharos, silány viszony váltja, ahol megkérdőjeleződik a hűség és a szeretet fogalma. Megmenthető házasságuk vagy felesleges erőlködés lenne az egész?

Három óra egy moziteremben nagy kínszenvedés, főleg ha literes kiszerelésű kólát szürcsölgetsz a filmet nézve. Sok jelenet volt, amit már-már túlzottan kihangsúlyoztak, hosszúra nyújtottak, innentől teljesen érhető, hogy miért lett 169 perces az alkotás. Ettől eltekintve azonban nagyon jó film lett; szórakoztató, szomorú és igen elgondolkodtató. Ajánlom egészen a fiatal felnőtt korosztálytól!

Squid Game

A Squid Game, vagy magyarul a Nyerd meg az életed egy koreai televíziós sorozat, ami egyből meghódította a világot és a közösségi média platformjait. Rengeteg mém és vicces poszt is született a sorozattal kapcsolatban, ám ezek igen spoileresek lehetnek azok számára, akik nem látták volna még ezt a mindössze 9 epizódból álló sorozatot. A nagy sikerének köszönhetően várható a következő évad, de addig mindenképpen érdemes ledarálni ezt a pár részt. De miről is beszélek?

A sorozat egy játékra összpontosít, amiben több száz ember szerepel. A feladat egyszerű: teljesítsd a megadott pályát, különben kiesel. A szereplők, akik beválogatnak mind-mind olyan emberek, akik anyagi problémákkal küszködnek és úgy próbálják őket játékba csalni, hogy megígérik nekik, hogyha nyernek, akkor a végén rengeteg pénzhez fognak jutni. Azonban a játék nem olyan egyszerű, mint azt elsőre hitték. Ki marad a végéig? Mi történik a kiesett játékosokkal?

Ez a sorozat egyszerűen zseniális! Végig fenntartja az érdeklődést, kreatív feladatokkal teli és a karakterei is izgalmas alakok. Az erősebb idegzetűeknek ajánlanám és azoknak, akik szeretnének egy pörgős, nem mindennapi történet részesei lenni.

Tavi Kata: Tagadj ​mindent

Tavi Kata neve a Sulijegyzetek című sorozat miatt lehet ismerős, hiszen 2013-ban robbant be ifjúsági regénysorozatával a köztudatba. Lilla és Krisztián történetét sokan megszerették, azonban az írónőnek azóta pár novellán kívül, amik antológiákban olvashatók, semmilyen könyve nem jelent meg ezidáig.

A könyv középpontjában egy 17 éves kamasz, Váradi Emma áll, akinek hamar belekényszerül a felnőttek életébe. Nagybátyja és nagynénje csak kihasználja, szeretné a távolabbi rokonait megismerni, ezért egy nap elhatározza, hogy kihagyva az iskolát, megkeresi őket. De ez nem olyan egyszerű, mint azt képzelte, még a rendőrséggel is konfliktusba kerül. A rendkívül csábos, 22 éves fiatal rendőrrel megegyezésre jutnak, így nem csukják le Emmát, de változtatnia kell a stratégiáján. Emma útja során rengeteget tanul és magát is jobban megismeri, meg persze Barabás Konrádot is, az új rendőr partnerét.

Tavi Kata komoly témákat boncolgat regényében, hiszen egyszerre kap nagy szerepet az önismeret, felnőtté válás, a szeretet és a család témakör is. Meddig kell hajtani, hogy elérjük a boldogságot?

 Kozma Lilla

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Őszi ajánlócsokor 2.0 – filmek, sorozatok, könyvek

Oszd meg a Facebook-on!

Őszi ajánlócsokor 2.0 – filmek, sorozatok, könyvek

Oszd meg a Facebook-on!

X