Véget ért a 4. Nagy Magyar Filmteszt

Véget ért a 4. Nagy Magyar Filmteszt

12 versenyző jutott tovább az elődöntőből, ők mérethették meg tudásuk a Lurdy Házban megrendezett döntőn. A profi stúdióból közvetített játékon magyar színészek is tettek fel kérdéseket a játékosoknak.

2021. február 26-án rendezték meg a 4. Nagy Diák Filmteszt döntőjét. Sajnos a fennálló helyzet miatt a szokásostól eltérően már az elődöntő is online zajlott. A döntőn sem vehetett részt akárki, mind a tizenkét játékost, mind a stábtagokat és a szervezőket csak egy negatív vírusteszt után engedték be, amit helyben végeztek el.

Egy igazi TV-stúdióban zajlott az idei döntő, ahol szó szerint reflektorfénybe kerültek a játékosok. Profi világítás, 6 kamera és egy gyakorlott stáb állt a tökéletes minőség hátterében. Az eseményt a versenyzők hozzátartozói online Facebookon és a DUE honlapján követhettek végig, de időnként ők is szerepet kaptak, hiszen sokszor bejátszották az élő képet, ahol integetve, bíztatva hozzátartozóikat láthattuk őket a vásznon.

A dobogósok: Kőműves Balázs, Buza Gábor és Hankiss Flóra, valamint Szayly József, a DUE alelnöke

Petur András kvízmester bemutatta a versenyzőket, ezután kezdődött az igazi harc a fődíjért. A játékosok első körben kvízkérdéseket kaptak, amiket mindnyájuknak meg kellett válaszolni a kézbe kapott tableteken keresztül. A leggyorsabb (és jó választ adó) játékos 120 pontot kaphatott, az utána következők 10-10 ponttal kevesebbet. A következő feladatban szóban megválaszolandó villámkérdéseket kaptak, amivel sokaknak meggyűlt a baja, ami a többieknek éppen kapóra jött. A leggyorsabbak rárabolhattak a kérdésekre, ezzel zsákmányolva ellenfelük elvesztett pontjait. Ennek köszönhetően gyorsan nyerő pozícióba jutott Bálint.

A második kör után feleződött a mezőny. Miután kihirdették a játéktól búcsúzó versenyzők névsorát, egy rövid szünet után már csak a legjobb hat szállhatott versenybe az értékes fődíjért. Azonban az eddig megszerzett pontjaik lenullázódtak, mindenki tiszta lappal indult.

Buza Gábor, a Nagy Magyar Filmteszt idei győztese; Petur András műsorvezető; Káel Csaba magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos; Kecskés István a DUE elnöke, Hankiss Flóra és Kőműves Balázs döntősök

Egy, a Honfoglaló nevű játékból is jól ismert játékmechanizmussal, a tippeléssel folytatódott a kvíz. Buza Gábor volt ebben a legsikeresebb, ugyanis ő szinte mindig telibe találta a megfelelő számokat, amikre rákérdezett a játék. Talán csak jó érzékkel tippelt, vagy valódi tudásának köszönhetően, de hatalmas előnyre tett szert a többiekkel szemben.

Az ötödik körben filmes témakategóriákból (pl. rendező, operatőr, vágó) választhattak a játékosok könnyebb és nehezebb kérdéseket, attól függően, hány pontot mertek kockáztatni. Az utolsó fordulóban neves színészek, mint például Csuja Imre, Nagy Ervin és az Aranyéletből is ismert Ónodi Eszter is feltűnt a képernyőn, és videóüzenet formájában tettek fel a személyükhöz köthető filmes kérdéseket. A színészek kérdéseivel dőlt el el végeredmény is.

A játék zárultával Petur András ismét elköszönt három játékostól, majd bemutatta az így a színpadon maradt dobogósokat. A nyertes a korábbi körben brillírozó Buza Gábor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium 11. osztályos diákja, aki a görögországi nyaralást választotta a fődíjak közül. A második-harmadik helyen pontegyenlőség alakult ki, így végül a negyedik Nagy Magyar Filmteszten két második helyezettet hirdettek ki, a SOTE hallgatóját, Hankiss Flórát és a 18 éves Kőműves Balázst. A legjobbaknak járó díjakat Káel Csaba, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át Kecskés Istvánnal, a DUE Médiahálózat elnökével

Végeredmény:
1. Buza Gábor (Győrújbarát) 
2. Hankiss Flóra (Budapest)
2. Kőműves Balázs (Lenti)

A Nagy Magyar Filmtesztet a Nemzeti Filmalap támogatta.

(Szöveg: Szalai Boglárka, fotó: Pozsonyi Zita)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Véget ért a 4. Nagy Magyar Filmteszt

Oszd meg a Facebook-on!

Véget ért a 4. Nagy Magyar Filmteszt

Oszd meg a Facebook-on!

X