Szeptember 1-én startol a Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 3

Tudtad, hogy a termőföldeken és az állatfarmokon ma már a legmodernebb technológiával dolgoznak? És azt, hogy hogyan kerülnek a különböző termékek a boltok polcaira? Ha szeretnél minden kérdésedre választ kapni, akkor mindenképp töltsd ki a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és a DUE legújabb játékát, a szeptember 1-én induló Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt 3-at, és ismerd meg a mezőgazdaság igazi arcát!

Mára az agrárágazat is felzárkózott a high-tech vonalba, ami minőségi termelést, biztos életkörülményeket és környezeti fenntarthatóságot jelent. A teszt kitöltése során megismerheted a mezőgazdaság modern arcát és megtudhatod azt is, hogyan és mire használják a legmodernebb technológiákat, és akár még kedvet kaphatsz az agrárpályához is.

A MATE már régóta elkötelezett a Kárpát-medencét felölelő szakmai együttműködések terén, így a szakmai alapfeladatain túlmenően ugyancsak kiemelt szerepet fordít az agrárium iránt érdeklődő fiatalokra. Az Egyetem összesen 4 határon túli térségben, 5 képzési helyszínen bonyolít jellemzően agráriumhoz kötődő, államilag finanszírozott kihelyezett alap- és mesterképzéseket a külhoni magyar nemzetiségű hallgatók számára. Ezért a Nagy Diák Tesztek története során először, idén a külhoni fiatalokat is játékba hívjuk!

Az játék első fordulós kérdéssorát 2023. szeptember 1. és 2023. december 15. között tölthetitek majd ki az agrarteszt.hu és a nagydiaktesztek.hu oldalakon, de a könnyebb kitöltés érdekében használjátok a Nagy Diák Tesztek applikációt. A tesztet bárki kitöltheti, de a versenyben csak a 14 és 20 év közötti fiatalok vehetnek csak részt!

Az első fordulóból a legjobb 1.000 játékos kap meghívást az online középdöntőbe. A továbbjutók 2023. december 28-án tölthetik majd ki a második forduló kérdéssorát. Innen a legjobb 10 játékos jut majd az online döntőbe. Ők 2024. január 4-én mérhetik majd össze tudásukat és tölthetik ki a mindent eldöntő tesztet.

A díjátadót jövő év elején, az Educatio Kiállításon rendezzük meg, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem standjánál. Itt kerülnek átadásra a játék fődíjai: egy nagyértékű telefon, egy szuper kerékpár és egy kétszemélyes külföldi utazás.

Érdemes lesz tehát idén is velünk játszani, hiszen a tavalyi Agrárteszt nyertese Görögországban nyaralt!

A Kárpát-medencei Nagy Diák Agrárteszt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem támogatásával jön létre.