Mi az a DUE?

Mi az a DUE?

A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. Alapítói 1989. szeptember 11-én hozták létre, de már 1982 óta szerveztek rádiós szaktáborokat.

Céljaink

Közhasznú szervezetünk 1989 óta fogja össze az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő kollégákat, és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat, illetve segítőiket.

A szervezet alapszabálya itt elérhető.

A szervezet közhasznúságú jelenései ide kattintva olvashatóak el.

Az egyesület közgyűléseinek meghívói, valamint jegyzőkönyvei itt találhatóak.

Programjaink és kiadványaink

A DUE Akkreditált Kiváló Tehetségpont és Európai Tehetségpont.

Egyesületünk havonta kiadja professzionális magazinját, a DUE Tallózót, amely az ország legjobb diáklapjaiból közöl válogatást. Működtetjük az Országos Iskolarádió Hálózatot (a DUE Rádiót), honlapunk, a DUE Online pedig amellett, hogy az egyesület folyamatosan frissülő hírportálja, egy országos, diákoknak szóló internetes újság is, amit a nyomtatott magazinunkhoz hasonlóan hazánk számos különböző pontján élő fiatalok szerkesztenek.

Számos tematikus sajtópályázat mellett minden évben meghirdetjük a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatot. A közép- és felsőfokú oktatásban keresettek szakkönyveink, nem egy egyetemen a kötelező szakirodalom részeként is megtalálhatóak egyes kiadványaink. Állandó programunk a tavaszi Országos Ifjúsági Sajtófesztivál, a nyári Kommunikációs és Média Szaktábor, és tanév közben a Kulissza Gerilla Brigád, illetve a DUE-klub. Egyesületünk alapítói hozták létre az Ifjúsági Sajtódíjat.

Vezetőségünk

A DUE Médiahálózat örökös tiszteletbeli elnöke dr. Tomszer Miklós ügyvéd, elnöke Kecskés István, újságíró, alapítói alelnöke dr. Balázs Géza, az ELTE nyelvész professzora és Szayly József, kommunikációs szakember.

Az Intézőbizottság a következő közgyűlésig (2020 szept.ember 23.) átmeneti elnökségi megbízással működik. Mb. vezetője, korábban megválasztott tagja Klock-Balog Péter, az M2 gyerekcsatorna szerkesztője, mb. tagjai pedig Kovács Orsolya, a DUE aktivistája és Végh János, a due.hu főszerkesztője.

Az Elnökségi Tanácsadó Testület tagja Gálosi Dóra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Herczeg Zsolt, az InfoRádió főmunkatársa és riportere, Kiss Gábor webfejlesztő, a Magyar Rádió korábbi munkatársa, Kruzslicz Dávid, az RTL Klub híradóinak felelős szerkesztője, Pál Zsombor, a Kozmosz zenekar tagja, a Kreatív magazin főszerkesztője, valamint Váry Gábor, a Magyar Rádió korábbi munkatársa, üzletember.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,069RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Mi az a DUE?

Oszd meg a Facebook-on!

Mi az a DUE?

Oszd meg a Facebook-on!

X