Mi az a DUE?

Mi az a DUE?

A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. Alapítói 1989. szeptember 11-én hozták létre, de már 1982 óta szerveztek rádiós szaktáborokat.

Céljaink

Közhasznú szervezetünk 1989 óta fogja össze az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, a pályakezdő kollégákat, és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat, illetve segítőiket.

A szervezet alapszabálya itt elérhető.

A szervezet közhasznúságú jelenései ide kattintva olvashatóak el.

Az egyesület közgyűléseinek meghívói, valamint jegyzőkönyvei itt találhatóak.

Programjaink és kiadványaink

A DUE Akkreditált Kiváló Tehetségpont és Európai Tehetségpont.

Egyesületünk havonta kiadja professzionális magazinját, a DUE Tallózót, amely az ország legjobb diáklapjaiból közöl válogatást. Működtetjük az Országos Iskolarádió Hálózatot (a DUE Rádiót), honlapunk, a DUE Online pedig amellett, hogy az egyesület folyamatosan frissülő hírportálja, egy országos, diákoknak szóló internetes újság is, amit a nyomtatott magazinunkhoz hasonlóan hazánk számos különböző pontján élő fiatalok szerkesztenek.

Számos tematikus sajtópályázat mellett minden évben meghirdetjük a Tehetségkutató Diákmédia Pályázatot. A közép- és felsőfokú oktatásban keresettek szakkönyveink, nem egy egyetemen a kötelező szakirodalom részeként is megtalálhatóak egyes kiadványaink. Állandó programunk a tavaszi Országos Ifjúsági Sajtófesztivál, a nyári Kommunikációs és Média Szaktábor, és tanév közben a Kulissza Gerilla Brigád, illetve a DUE-klub. Egyesületünk alapítói hozták létre az Ifjúsági Sajtódíjat.

Vezetőségünk

A DUE Médiahálózat örökös tiszteletbeli elnöke dr. Tomszer Miklós ügyvéd, elnöke Kecskés István, újságíró, alapítói alelnöke dr. Balázs Géza, az ELTE nyelvész professzora és Szayly József, kommunikációs szakember.

Az Intézőbizottság vezetője Panulin Boglárka, a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatója, a DUE Online Laza c. rovatának egyik vezetője, tagjai Balázs István, színpadi fény- és hangtechnikus, rádiós szerkesztő és Bogdán Noémi, az ELTE közösségszervező hallgatója, színész, a DUE Online Vágod c. rovatának egyik vezetője.

Az Elnökségi Tanácsadó Testület tagja Gálosi Dóra, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Herczeg Zsolt, az InfoRádió főmunkatársa és riportere, Kiss Gábor webfejlesztő, a Magyar Rádió korábbi munkatársa, Kruzslicz Dávid, az RTL Klub híradóinak felelős szerkesztője, Pál Zsombor, a Kozmosz zenekar tagja, a Kreatív magazin főszerkesztője, valamint Váry Gábor, a Magyar Rádió korábbi munkatársa, üzletember.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Mi az a DUE?

Oszd meg a Facebook-on!

Mi az a DUE?

Oszd meg a Facebook-on!