Rengeteg diákmédiás jött el a jubileumi Sajtfesztre

Fotó: Czerkl Gábor

Rekord számú látogatót fogadott a 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál 2023. május 26-án az UP Rendezvénytérben. A programra több mint 2 ezer fiatal jött el személyesen. Azok számára, akik nem tudtak eljönni, az NMHH jóvoltából két csatornán is közvetítettük az idei Sajtófesztivál eseményeit.

A délelőtt folyamán már feszegettük az UP Rendezvénytér befogadó képességét. A média iránt érdeklődő fiatalok is nagyon vágytak már a személyes találkozásra, így várakozáson felüli, hatalmas tömeg gyűlt össze a helyszínen.

Sokaknak kárpótlást jelentett, hogy online is követni lehetett a Sajtófeszt eseményeit, ugyanis az NMHH támogatása jóvoltából két csatornán streameltük a programot. Az egyik csatornán a Sajtófesztivál és Focinap eseményeit és két Nagy Diák Teszt döntőjét követhettek élőben az érdeklődők.

A másik csatornán a Média pódium programjait láthatták az érdeklődők. Itt zajlott a 2023. évi Tehetségkutató Diákmédia Pályázat és NetBiztos díjátadója, valamint a pódiumbeszélgetések olyan médiasztárokkal, mint Hajdú B. István, Berkesi Judit, Méhes Gábor, Zola, Matuz Krisztián, Baumstark Tibor, Ember Márk, Náray Erika, Juhász Levente, Szalai Vivien, Gönczi Gábor, DJ Dominik, Rábai Balázs, Zsomac, Szecsó, Kaly Roland, LILy és Lingvai Péter.

A médiatalálkozón túl, számos érdekes és izgalmas program is várta a fiatalokat. Egésznapos kiállítónk volt a Szakmázz, a Yettel, az OBB, a NMHH, a Richter Gedeon, a MATE, az MCC, a Ringier és az MTK eSport Szakosztálya.

A 30. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál közvetítései hamarosan visszanézhetők lesznek, itt a due.hu-n!