Eseménynaptár

Sajtóigazolvány
és tagjelentkezés

Shop

Shop

Ne dőlj be!

Így írtok ti

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

40. Médiatábor

Időpont: 2020. július 3. - 2020. július 12.

Helyszín: Balatonszárszó

40. MédiatáborMagyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2020-ban 40 éves! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - HISZÜNK BENNED

„Az év legjobb tíz napja!”

„Életem legjobb tíz napja!”

„Nekem tábortól táborig tart az év!”

Csak három idézet azok közül, amiket azok mondtak, akik már részesei voltak a DUE-tábor nyújtotta élménynek. Ők azok, akik belekóstoltak az újságírás – nyomtatott és online –, a rádiózás és a tévézés világába. Azt mondják magukról, hogy szerencsések, mert egy életre szóló ajándékot kaptak. 

Hogy lehet eljutni a táborba? 

Egyszerű: csak jelentkezni kell, IDE KATTINTVA. 

Mi az, amit az élményeken kívül kap, aki eljön? Először is Balatonszárszón egy medencés szállodában tölthet el tíz napot, mindössze két percre a Balatontól. A szobák mindennel felszereltek, külön vizesblokk van mindegyikben és a napi négyszeri étkezésre sem volt még panasz. Emellett pedig mindent megkap, ami a média világa. Egy felszerelt rádióstúdiót, komplett lapszerkesztőséget és televíziós stúdiókat. Az újságírásba elismert, kiváló szakemberek vezetik be a résztvevőket, akik az InfoRádió, az RTL Klub, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió munkatársai – amit ők nem tudnak a médiáról, azt nem is kell tudni. 

Mi a menetrend? 

Reggel készül egy élő rádióműsor, aztán jön egy szakmai előadás, majd egy déli hírműsor, aztán este tévés produkciót nézhetünk végig, utána pedig jön egy könnyed program – vetélkedő, diszkó, filmvetítés, vitaest. 

Milyenek a műsorok? 

Az egyik tavalyi film díjat nyert egy fesztiválon. Az egyik rádióműsort elkérte a József Attila Múzeum. Szóval ilyenek – nemcsak nekünk tetszenek, hanem másoknak is. De itt még találsz egy csomó produktumot. 

Kiknek szól? 

A felső tagozatos általános iskolásoktól egészen az felsőoktatási hallgatókig mindenkinek. Az is nagyszerű ebben a tíz napban, hogy a 12 éves és a 20 éves is megtalálja a közös hangot. 

Mennyibe kerül? A tábor teljes ára 99.000 Forint. 

Nem lehetne olcsóbb? 

Dehogynem! Éppen most is fut egy AKCIÓ, amelyben azok vehetnek részt, akik 20.000 Forint előleget fizetnek a díjból. De még ennél is lehet olcsóbb, igaz ehhez dolgozni kell: sikeresen kell részt venni a minden évben kiírt diákújságíró pályázaton. A nyertes, akár ingyen is ott lehet a táborban, hogy aztán ő is olyanokat mondjon a végén, mint amilyen idézeteket felsoroltunk.

Mi az, ami egy szülőnek fontos lehet a fentieken kívül? 

A diákok folyamatos felnőtt felügyelet mellett tölthetik el az időt. A hangulat laza, de a fegyelem elvárt és kötelező. Mi mindig mindenkiről tudjuk, hogy hol van és mit csinál. Elsősorban tanul és jól érzi magát. 

Hogy mi lesz a tábor után? Az elmúlt évtizedek táborozói közül többszázan újságírók lettek. Hivatást és megélhetést kaptak. Mert ez a médiatábor nemcsak egy jó buli, hanem sokkal több annál. Nem szabad kihagyni!

 

Korábbi események

39. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2019-ben is! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - ÉLETRE SZÓL!

38. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2018-ban is! Nyári táborunk egy szuperintenzív gyakorlati médiaképzés, ahol évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. DUE MÉDIATÁBOR - KÖZEL A JÖVŐD!

37. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2017-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

36. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2016-ban is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

35. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2015-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig. Táborozz velünk Te is!

34. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2014-ben is! Nyári táborunkban évente közel százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is! A Médiatábort a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

33. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora 2013-ban is! Nyári táborunkban évente százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is! Ezen az oldalon megtalálod a 2013-as médiatábor tudnivalóit, híreit.

32. Médiatábor

DUE Kommunikációs és Média Szaktábor – 2012-ben is! Magyarország legjobb médiatábora – a legjobbak médiatábora. Nyári táborunkban évente százan "újságírnak", rádióznak, tévéznek, fotóznak, haverkodnak tíz napig a Balaton partján. Táborozz velünk Te is!

31. Médiatábor

Magyarország legjobb médiatábora. A legjobbak médiatábora. 

30. Médiatábor

Az arcok és a posztok tábora "Ez volt az arcok és a posztok tábora" - mondta dr. Balázs Géza alelnök, a DUE és a tábor egyik alapítója a DUE Médiahálózat XXX. Kommunikációs és Média Szaktáborának záróbuliján, Balatonfenyvesen.

29. Médiatábor

Közel 80 fiatal vett részt a DUE Médiahálózat XXIX. Kommunikációs és Média Szaktáborában, melyet Balatonfenyvesen rendeztünk meg 2009. július 3-12 között. A táborban idén is megannyi klassz produktum, és életre szóló barátság született.

28. Médiatábor

A DUE Kommunikációs és Média Szaktáborában közel 70 fiatal ismerkedik meg az újságírás, a rádiózás, a fotózás és a tévézés rejtelmeivel, és próbálja ki újonnan megszerzett tudását a gyakorlatban.

27. Médiatábor

Hatvanhét fiatal és húsz újságíró töltött el tizenegy munkás nappalt és tíz nem kevésbé dolgos éjszakát a DUE 2007-es, XXVII. Országos Kommunikációs és Média Szaktáborában, Balatonfenyvesen.

26. Médiatábor

A DUE 26. Kommunikációs és Média Szaktábora- nyolc nap a vízparton, de mély vízben.

24. Médiatábor

A DUE 2004. évi Médiatáborának rövid összefoglalója

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság