Önkénteskedni menő – fotópályázat

A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek egyértelműen bemutatják, hogy miért is örömforrás az önkénteskedés. A képek kidolgozásában szabad kezet kapsz. Légy kreatív!

Pályázati feltételek:
Egy szerzőtől legfeljebb egy (1) fotó küldhető be, sorozat, képpár nem adható be.
A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a due@due.hu címre, Önkénteskedni menő fotópályázat jeligével.

A képek fájlneve ékezet nélkül: Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg

(pl. Illenyi_Evi_Adni_jo.jpg).

A beérkezett, és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját feltüntetjük a due.hu oldalon.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a DUE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.
FONTOS TEHÁT: Csak saját alkotással lehet pályázni. Plágium esetén azonnali kizárás jár.

TECHNIKAI TUDNIVALÓK:
Egy évnél nem régebbi képpel lehet pályázni. Mivel a zsűri projektorral vetített digitális pályaműveket értékel, az eredeti (digitális vagy analóg) képről készített nagyméretű JPEG formátumú képekkel lehet csak pályázni. A pályázat kiírója a képarányok tekintetében nem ad megkötést, de értelemszerűen figyelembe kell venni azt, hogy a pályamű – sikeres szereplés esetén – kiállítható, ill. a könyvben szerepeltethető legyen, ezért a pályázók törekedjenek a szabványos, vagy ahhoz közeli oldalarányok használatára. A képfeltöltő felületen ezeket megadtuk.
Engedélyezett a kép megvágása, a zavaró elemek levágása, továbbá a képorientáció megváltoztatása, de a vágás mértéke nem lehet nagyobb az eredeti képpontok számának 30%-ánál. A kép egyes kijelölt részeinek módosítása, illetve retusálása (az „ecset” és a „bélyegző” eszköz használata) nem megengedett! Képelemek eltávolítása vagy hozzáadása nem megengedett, viszont lehetőség van az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítására: karc, vegyszerfolt, a fényérzékelőre tapadt por. Nem küldhetők be digitális módon keretezett, felirattal és dátummal ellátott képek.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre.

A DUE az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével.

Díjazás:

I. helyezett: Média Markt Ajándékutalvány – fotóelőhívás – 5000 Forint értékben + OKLEVÉL + könyvcsomag
II. helyezett: Média Markt Ajándékutalvány – fotóelőhívás – 3000 Forint értékben + OKLEVÉL
III. helyezett: Média Markt Ajándékutalvány – fotóelőhívás – 3000 Forint értékben + OKLEVÉL

Beküldési határidő: 2017. október 11.

A zsűri a nyertesek nevét október 14-én a székesfehérvári Közösségi Médianapon hozza nyilvánosságra. Zsűritagok: Kecskeméti Dávid fotográfus és a meghívott önkéntes szervezetek képviselői.

A program a Közösségek határok nélkül – diákújságírók a kisközösségek szolgálatában című, EFOP-1.3.5-16-2016-00279 számú projekt keretében valósult meg.