Augusztusi sporthírek

Az augusztus számos sporteseményt tartogatott a számunkra. Rövid sporthíreinkben a hónap utolsó két hetének történéseit tudjátok elolvasni.

 

Augusztus végére a Bajnokok Ligája selejtezők is befejeződtek és már hivatalossá váltak a csoportok.

Az A csoport tagjai a Brugge, Manchester City, PSG és a Lipcse.
A B csoportba került a Milan, Atlético Madrid, Liverpool és a Porto.
A C csoportban az Ajax, Besiktas, Dortmund és a Sporting van.
A D csoportba került a Barcelona, a Bayern München, a Benfica és a Dinamo Kijev.
Az F csoportban a Atalanta, a Manchester United, a Villareal és a Young Boys van.
A G csoport tagjai a Lille, a RB Salzburg, a Sevilla és a Wolfsburg.
Végül a H csoportba került a Chelsea, a Juventus, a Malmö és a Zenit négyes.

Az Európa Liga rájátszás mérkőzései is véget értek augusztus utolsó hetében, így a csoportokat is véglegesítették.

Az A csoportba jutott a Bröndby, a Lyon, a Rangesrs és a Sparta Praha.
A B csoport részvevői a Monaco, a PSV, a Real Sociedad és a Sturm.
A C csoportba került a Legia, a Leicester, a Napoli és a Szpartak.
A D csoportba van a Galatasary,Lazio, Lokomotiv Moszkva és a Marseille együttesei.
Az F csoport tagjai a Ludogorec, a Midjylland, a Crvena Zvezda és a Braga.
A G csoportban van Leverkusen, a Cetlic, a Betis és egyedüli magyar csapatként a  Ferencváros.
A H csoportba került a Dinamo Zagreb, a Genk, a Papid és a West Ham.

Az elmúlt két hét legnagyobb futball híre Cristiano Ronaldo átigazolása volt. A portugál világsztárt a Manchester United vásárolta meg a Juventustól 15 millió euróért.

 

Kézilabda

A héten azt is bejelentették, hogy a női kézilabda válogatott csapatkapitánya Golovin Vlagyimir lesz. Golovin nagy lelkesedéssel és hatalmas tervekkel vág neki a magyar válogatott irányítását.

 

Tenisz

A hónap végén női és férfi nemzetközi bajnokság döntő meccseit is lejátszották. Novak Djokovic huszadszorra is győzni tudott, ezúttal Matteo Berrettinit ellen 3:1-re. Női fronton Ashleigh Barty nyert Karolína Plískova ellen az eredmény 2:1 lett.

Augusztus 30-án megkezdődött a Us Open egyéni tenisz rangadó, ahol az első fordulóban kiesett többek között a világelső Andy Murray és a magyar teniszező, Fucsovics Márton is. Holger Vitus Nodskov Rune remekül küzdött Djkovocs ellen, de egy hirtelen jött sérülés miatt már nem tudott a harmadik szettben válaszolni a szerb labdáira.

 

Motorsport

Három hét szünet után visszatért a Formula 1, ezúttal Belgiumba. A versenyhétvége legizgalmasabb eseménye az időmérő volt, ahol a Q3-ban az esős és gyorsan változó körülmények között Lando Norris összetörte az autóját az Eau Rouge felé menet, ami miatt piros zászló volt egy ideig. Később már átmeneti esőben használandó gumikon próbálkozott a mezőny. Legnagyobb meglepetés nem csak az volt, hogy George Russel eljutott az időmérő harmadik felébe, hanem hogy második rajtrácsot is sikerült megszereznie. Az első helyet Max Verstappen, a harmadikat Lewis Hamilton foglalhatta el, vagyis csak foglalhatta volna el, mivel az időjárás olyan rossz volt, hogy nem tudták elindítani a versenyt. Így egy idő után lefújták a futamot és csak félpontokat osztottak ki, mivel pár kört megtettek a safty car mögött, de versenyzésre nem került sor biztonsági okokból.

Mint minden évben idén is megrendezték a 24 órás le Mans-i versenyt, ahol egy hajszálon múlott, hogy ne a Toyota nyerjen Hypercar kategóriában. A verseny utolsó felében egy műszaki hiba miatt majdnem kihívták mindkét autót, de végül sikerült elhárítaniuk a problémát, így övék lett a kategória és az abszolút győzelem is. LMP2 kategóriában a Richard Mile Racing Team, LMGTE Pro kategóriában a AF Corse és LMGTE Am kategóriában a Absolute Racing haladt át először a célvonalon.

Ajánló

Szeptember első két hetében megkezdődnek a BL és az EL meccsek. Az első mérkőzéseket szeptember 14-én rendezik, míg az Európa-Liga meccseire egy nappal később, 15-én kerül sor.

A Us Open tovább folytatódik, 4-én már a harmadik forduló kezdődik, ahol már mindenképp izgalmas meccseknek lehetünk majd szemtanúi.

Tovább folytatódik a Formula 1 is, 3-án a holland nagydíj Verstappen hazai versenye veszi majd kezdetét.

 

(Jánosi Levente Marcell)