Lobogjon a láng, egyek vagyunk!

Lobogjon a láng, egyek vagyunk!

Idén száz éve nagyon sok minden megváltozott Közép-Európában, amikor az első világháború végeztével megkötötték a trianoni békeszerződést.  Rengeteg ember élete vált sokkal nehezebbé. Családokat, barátságokat szabdaltak szét az újonnan létrejövő határok.

Az esemény jelképe lett a magyarság világban való szétszóródásának is, amit a magyarok lakta területek elcsatolása mellett fokozott a gazdasági és politikai okokból való kivándorlás is. Különös, de manapság elég kevés olyan hely van a világon, ahol ne élnének legalább néhányan közülünk.

Manapság a világon élő 14 magyarból nagyjából 9,5 millióan magyarországiak. 2,5 millióan a Kárpát-medence más országaiban, további 2 millióan pedig a világ más országaiban élnek

Egy közösség legnagyobb ereje az, ha egymással összetartó, és szolidáris. A DUE Médiahálózat független szervezetként nem szeretne politikai állásfoglalást tenni az évforduló kapcsán, ezért csatlakozunk az Összetartozásunk Tüze nevű felhíváshoz, amely az előbbiekben megfogalmazott szellemiséget szeretné erősíteni. Az eseményhez már több ezer ember, család, közösség, szervezet, és intézmény csatlakozott.

2020. június 4.-én este 20:20-perckor gyújtsunk meg egy gyertyát, vagy akár egy tüzet otthonunkban, emlékezzünk meg együtt a magyar állam több mint ezer évvel ezelőtti létrejöttéről, a száz évvel ezelőtti nehéz időkről, és fejezzük ki szolidaritásunkat egymással, szerte a világon.

A részvételt jelezzük a gyujtsukmeg.ma oldalon, ahol egy térképen is megjelölhetjük, hogy a világ melyik részéről tartunk össze a már csatlakozott több ezer emberhez, Amerikától Új-Zélandig, sőt egy fényképet vagy videót is feltölthetünk magunkról, ahogyan a pillanatot megéljük.

Számos helyről csatlakoztak már az eseményhez.

További részletek a gyujtsukmeg.ma oldalon!

Szervezők, partnerek
Az Összetartozásunk Tüze rendezvényt a világ egyik legnagyobb politikamentes ifjúsági szervezete, a Cserkészmozgalom magyar tagjai szervezik. A világon közel 50 millió tagot számláló szervezetben nagyjából 14 ezren magyarok, amelyből több ezren Magyarország határain kívül tevékenykednek. Sok határainkon túl élő magyar a cserkészetben őrzi meg a nyelvünket, és kultúránkat, Buenos Airestől, Kolozsváron át Torontóig.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Lobogjon a láng, egyek vagyunk!

Oszd meg a Facebook-on!

Lobogjon a láng, egyek vagyunk!

Oszd meg a Facebook-on!

X