Legyél DUE-tag!

Jártál már pl. úgy, hogy nem sikerült bejutnod egy rendezvényre, amiről cikket akartál írni? Kellett már mélyebbre nyúlni a zsebedben egy jó tudósítás miatt? Érezted már magad kellemetlenül, amikor bemutatkozás után kérték, hogy igazold magad, tényleg újságíró vagy-e? Ha ismerős helyzetek ezek, amiket többet nem szeretnél átélni, légy DUE-tag és igényelj saját sajtóigazolványt! 

Mindenki és mindenkinek a kutyája a médiában akar dolgozni, úgyhogy ha ki akarsz tűnni a tömegből, kezdd korán. Ne jövőre. Ne is holnap. Mondjuk ma. Mondjuk nálunk.

A DUE Magyarország második legrégebbi újságíró egyesülete és valószínűleg az ország legnagyobb baráti társasága, és pont az elindulásban segít mindenkinek 1989 óta. Jelenlegi és egykori tagjaink közül számosan vezető országos médiumoknál dolgoznak (MTVA, InfoRádió, RTL Klub, TV2, Nemzeti Sport, Nők Lapja, Kreatív, Rádió 1, stb.). Képzések, táborok, éjszakába nyúló partik, kapcsolatok és kézzel fogható haszon – ezekkel éltek ők, és ezeket kínáljuk neked is!

A DUE-tagoknak – a tagdíjon felül fizetendő – 4800 forintért jár egy plasztikkártya sajtóigazolvány, ami minden helyzetben igazolja, hogy az egyesület tagja vagy. 24 éves korig és pedagógusoknak a kártya kiállítása csupán 1200 forint. Persze ennél azért sokkal több mindenre jó ez a kis kártya… 

Az igazolvány ezen vásárlási kedvezményeket is biztosít, országszerte rengeteg helyen, és a kedvezményadók listája szinte naponta bővül. Vásárolhatsz olcsóbban gyorsétteremben, benzinkútnál, sportboltban, virágosnál, papírboltban, utazási irodánál, kerékpár üzletben, és még számtalan helyen, amelyekről IDE kattintva olvashatsz.

A DUE éves tagdíja 3.600 Ft, 24 év alattiak a DUE sajtóigazolványt további 1200 forintért igényelhetik. Utóbbiért csak egyszer kell fizetni.

 

Néhány dolog, amiért érdemes hozzánk tartoznod:

– elméleti és gyakorlati tudás megszerzése izzadság nélkül,

– médiás kapcsolatrendszer kiépítése,

– klassz csapat, jófej emberek barátsága,

– utazás, nemzetközi kapcsolatok kialakítása,

– személyes találkozás médiasztárokkal,

– plasztikkártya sajtóigazolvány, mellyel jelentős vásárlási és egyéb kedvezményeket vehetsz igénybe.

A tagság feltételei

Sokan azt gondolják, biztosan bonyolult és hosszadalmas felvételi procedúrán kell átesnie annak, aki közénk akar tartozni. Na, ez nem igaz! Bárki tagunk lehet 1-99 éves korig, aki kitölti belépési nyilatkozatunkat és befizeti az éves tagdíjat (persze leginkább 12-24 év között érdemes belépni a DUE-ba).

Amiket gyakran meg szoktak kérdezni tőlünk:

Gyanús nekem ez a nagy pörgés meg barátkozás, ti ilyen stréberek gyülekezete vagytok, akik egyfolytában újságot írnak és nem is tudnak másról beszélni, vagy mi van?

Tökre nem, de itt nem írhatunk arról, hogy milyen koncerteket szeretünk, mert senkit sem érdekel. (Sajnos.) A DUE minden tagja számára legalább egy laza kötelék, és egy országos baráti közösség azoknak, akik igénylik. Te döntöd el, hogy csak a tagság alapvető előnyeit akarod kihasználni, vagy jössz és elvegyülsz közöttünk.

De már mindenki ötven éve ismeri egymást, én meg csak most ugranék be, így azért nem egyszerű barátságokat kötni.

Dehogynem, roppant nyitott emberek vagyunk. A DUE-nak persze rengeteg tagja van, és nem ismer mindenki mindenkit személyesen. Általában azok vannak szorosabb kapcsolatban, akik eljöttek a táborba. Úgyhogy gyere el a táborba és igyunk valamit.

Nem biztos, hogy újságíró leszek, attól még beléphetek?

Csak a tagjaink egy része megy kommunikáció szakra, és még kisebb része lesz később tényleg újságíró – egyáltalán nem erőszak. Ha pillanatnyilag érdekel a média, köztünk a helyed. Azért vagyunk, hogy segítsünk kitalálni, tetszene-e ez neked később is, és hogy ha úgy döntesz, hogy igen, minél többet tanulj és minél egyszerűbbé tegyük az utat. Ha meg végül mást választasz, akkor szereztél egy rakás hasonló érdeklődésű barátot, és valószínűleg megtanultál még jobban írni és beszélni. Még egyik miatt sem panaszkodott soha senki.

Én nem újságíró akarok lenni, hanem médiasztár. Tudtok segíteni?

Sajnos nem. Növessz melleket, vegyél egy kicsi, kopasz kutyát, vagy felejts el rendesen magyarul beszélni. Ezek mostanában sokaknak segítettek.