Belevetették magukat az újságírásba a Tudós csajok

Belevetették magukat az újságírásba a Tudós csajok

E hét szerdán, a Tudós csajok pályázat második óráján Kobl G. Adrienn a DUE Online főszerkesztője és a DUE Tallózó rovatvezetője vezette bele a tudós csajokat az újságírás rejtelmeibe. A tudós palántáknak már nem okozhat gondot, ha azt hallják, hogy lead, vagy ha annyit mondunk nekik, hogy a cikkben legyen benne az 5W+H.

Mivel a Tudós csajoknak lehetőségük van, sőt kell is interjúkat készíteni azokkal a kutató vagy tudós hölgyekkel, akiktől ők hallgatnak meg különböző előadásokat, ezért a legkézenfekvőbb volt az újságírás alapjaival kezdeni a programot.


A DUE Tallózóban minden hónapban két tudományos rovat jelenik meg, az egyik a program nevét viselő Tudós csajok, a másik pedig a Pont te, ahol kiváló természettudomány iránt érdeklődő diákokat mutatunk be. A rovat főszerkesztője és a program második alkalmával  az előadó nem volt más mint Kobl G. Adrienn.

Adriról azt lehet tudni, hogy maximalista, szőrszálhasogató és nem utolsó sorban megbízható. Stílusa sokszor kemény és magasak az elvárásai, de ezek sohasem teljesíthetetlenek, és a szigorúság mindig meghozza az eredményét. Úgy gondolom a lányok a legjobb kezekbe kerülnek, egy olyan ember fog nekik elindulni az újságírás és a tudomány keresztmetszetén, akire a későbbiekben is mindig számíthatnak majd.

Mivel a résztvevők nagy része nem rutinos az újságírásban ezért mindent az alapoktól kezdtünk és rágtunk át, hogy ne maradjon senkibe megválaszoltalan kérdés a témával kapcsolatban.

Az előadás interaktív volt, a résztvevőknek a kezdeti feszült hangulat oldásaként egy-egy különböző tudóst kellett választaniuk.  Nagyon szerteágazó választások születtek hiszen más a lányok érdeklődése. Választásaikban megmutatkozott az, hogy ők melyik természettudományi ágat preferálják leginkább.

A tudós csajok további kalandjairól olvashattok majd az Online-on és a DUE Tallózóban is interjúkat és tudósításokat, így nem csoda, hogy az előadás erre a két publicisztikai műfajra éleződött ki.

Az nap végére mindenkinek egyértelmű lett, hogy hogyan kell felkészülni egy igazi interjúra illetve  mi kell, ahhoz, hogy egy jó tudósítást írjon az ember.

Ihos Iringó

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Belevetették magukat az újságírásba a Tudós csajok

Oszd meg a Facebook-on!

Belevetették magukat az újságírásba a Tudós csajok

Oszd meg a Facebook-on!

X