Etológia mindenkinek – Tudós csajok beszámoló

Etológia mindenkinek – Tudós csajok beszámoló

A Due által szervezett tudós csajok program keretein belül lehetőségünk nyílt ellátogatni az ELTE Etológia tanszékére, ahol több etológus mutatta be nekünk szakmájuk szépségét mind elméletben mind pedig a gyakorlatban egyaránt

Az előadást Jégh-Czinege Nikolett kezdte, akitől megtudhattuk, hogy mi is az az etológia és halhattunk az állat és humánetologiai témákról, amellyel a tanszék foglalkozik. Nikolett ismertette velünk az etológusok munkáját, mivoltját és bemutatta az ott végzett kutatás folyamatait az ötlet kipattanásától a tudományos publikálásig.

Tőle a szót Dr. Pongrácz Péter vette át, aki az előadásával egy főleg kutyáknál megfigyelhető viselkedési problémáról, a szeparációs szorongásról beszélt. Előadását az általuk készített tanulmányokkal, videókkal színesítette.

Szeparációs szorongás egyik jele lehet

Ezután következett a gyakorlati rész, melyben inkább a kutyák vizsgálatára tevődött át a hangsúly. Ha a kutyák viselkedését szeretnénk tanulmányozni, bele kell pillantani a fejükbe egy MR gép segítségével. Jégh-Czinege Nikolett kutyája, Panka segített a kutyakiképző termeknél szemléltetni a betanulási folyamatot.

Végül Csibra Barbarától, az Etológia Tanszék munkatársától az FMRI készségek fejlesztéseiről hallhattunk, amit egy másik cuki eb prezentált nekünk.
Kutyatulajdonosként, és a tudományág nagy csodálójaként számomra ez az előadás nagyon érdekes, és tanulságos volt, megint egy újabb élménnyel lettem gazdagabb.

Szabó Panni

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Etológia mindenkinek – Tudós csajok beszámoló

Oszd meg a Facebook-on!

Etológia mindenkinek – Tudós csajok beszámoló

Oszd meg a Facebook-on!

X