Tudós csajok pályázat – Ásványok és kőzetek

Tudós csajok pályázat – Ásványok és kőzetek

Tudtad ezt?
Az ásványok olyan, a Föld belsejében és a Földön kívüli objektumokban előforduló, természetes eredetű anyagok, amelyek összetétele és szabályos, képlettel leírható, rendezett szerkezete egyaránt viszonylag állandó: kristályos vagy amorf. Az ásványokat tanulmányozó tudomány az ásványtan (mineralógia).
Az ásványoknak számtalan színük és formájuk lehet. Érdekesebbnél érdekesebb keletkezési magyarázatok és szemléltetés, aminek a részesei lehetnek a Tudós csajok!

Az ásvány és kőzet gyűjtemény értékét a mennyiségi gyarapodás mellett tudományos szempontú rendezettsége és a tudományos kutatásokban betöltött jelentős szerepe is emeli. Az 1885-ben (a mai Astoriánál) elkészült új Természetrajzi épületben két nagy kiállítási termet, az Ásványtárat és a Kőzettárat rendezték be, mintegy 32000 példány kiállítását lehetővé téve.
Műemlékké nyilvánított XIX. századi bútorzata 2001–2002-ben, restaurálás után került át a lágymányosi egyetemi campus modern épületeinek egyikében számára korhűen kialakított boltíves történeti terembe.

A tárlatvezetéssel egybekötött előadást személyesen Dr. Tóth Erzsébet igazgató, múzeológus és Dr. Kothay Klára múzeológus fogja tartani a Tudós csajoknak. A lányok kiemelt figyelemben és minden kíváncsiságot kielégítő magyarázatban részesülnek majd.  
Nézz az ásványok mögé és tudj meg többet róluk! Ki tudja? Lehet ez után a látogatás után már csak velük szeretnél majd foglalkozni. 🙂

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Tudós csajok pályázat – Ásványok és kőzetek

Oszd meg a Facebook-on!

Tudós csajok pályázat – Ásványok és kőzetek

Oszd meg a Facebook-on!

X