A bulipoharak forradalma- RePohár

A bulipoharak forradalma- RePohár

Forradalmi kezdeményezés terjed a magyar vendéglátásban, szórakoztatóiparban, ami az egyszer használatos műanyagpoharak miatt bekövetkező környezetterhelést csökkenti. Egyetlen újrahasználható pohárral 420 liter vizet spórolhatunk meg, és 3 repohárral egy fát megmenthetünk a kivágástól. Ezzel az újjítással a vízpazarlást és tömeges fairtást akadályoznak meg a RePoharak gyártói.

Rohamosan terjed hazánkban is a RePohár kultusza. A Cup Revolution  lényege, hogy a rendezvényeken a vendégek nem eldobható műanyagpoharat kapnak, hanem újrafelhasználható, strapabíró, mégis könnyű eszközöket. Az egyszeri pohárdíj befizetése után – ha elfogyott az ital. A használt poharakat tokenre vagy tiszta pohárra cserélik a pultnál. Ezeket a tokeneket nemcsak az adott helyen, hanem az ország számos pontján a szerződött partnereknél is be lehet váltani új pohárra.

Már több mint 50 szórakozóhely, sportlétesítmény, strand, fesztivál csatlakozott, hogy csak a legnagyobbakat említsük, az EFOTT, a Campus Fesztivál, a Papp László Sportaréna, a Budapest Park és a Puskás Ferenc Stadion. Az UEFA EURO 2020 labdarúgó EB hazai mérkőzésein is ilyen poharakban adták az italt. Csak ezen az eseménysorozaton több mint 300 ezer alkalommal használtak RePoharat.

A kezdeményezésben részt vevők mindegyike nyer!

A létesítményeknek nem kell a több tonnányi eldobható pohár begyűjtésével, válogatásával, elszállításával foglalkozni. A vásárlók számára kényelmes, trendi, környezettudatos megoldás, ráadásul az eldobható pohár költsége nem épül rá az italuk árára.

A legtöbbet a környezet nyer: egyetlen RePohár 150 alkalommal használható, vagyis ennyi eldobhatót vált ki. Ebből az következik – amerikai adatok szerint – , hogy egy RePohárral megakadályozhatunk 420 liter víz felesleges felhasználását és 2,8 kilogramm szilárd hulladék keletkezését, továbbá 3 RePohárral megmenthetünk egy fát.

A RePoharak életciklusuk végén sem szennyezik a környezetet, ledarálásuk után virágláda, komposztáló, vagy fűre helyezhető taposó készül belőlük. A poharakat Magyarországon gyártják, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomot.

A Budapest Park vezetősége augusztus közepén döntött az újítás bevezetéséről:

“Hosszú évek óta gondolkodtunk, milyen megoldást találjunk a rengeteg műanyagpohár kezelésére – mondja Pálffy András, a Budapest Park alapítója. Kiszámoltuk, hogy tavaly, illetve idén összesen 1,7 millió darab műanyagpohár került a kukákba, ez összesen 12 tonna hulladék. Mindig fontos volt számunkra a környezettudatosság, ezért szelektíven gyűjtöttük a műanyagot, de tudtuk, van ennél hatékonyabb megoldás. Még csak néhány hete vezettük be a CupRevolution megoldását, az első visszajelzések pozitívak, a vendégek kedvezően fogadták az újdonságot, de a munkatársaink tapasztalatai is jók a rendszerrel kapcsolatban. Az is szerepet játszott a döntésünkben, hogy nemcsak helyi megoldást találtunk, hanem egy egyre bővülő hálózathoz csatlakoztunk.”

Bihari Bernadett Luca

Forrás: PR Garden sajtóközlemény: Buli RePohár

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,023KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

A bulipoharak forradalma- RePohár

Oszd meg a Facebook-on!

A bulipoharak forradalma- RePohár

Oszd meg a Facebook-on!

X