10 pinterest ötlet szobáitok feldobásához

10 pinterest ötlet szobáitok feldobásához

Unjátok már otthon a négy fal bámulását? Kellene egy kis változatosság, kreatív megoldásokkal, olcsón? Összeválogattam nektek 10 darab úgynevezett DIY (do it yourself) praktikát, amikkel színesebbé tehetitek szobátokat, és még az unatkozást is elkerülhetitek a kényszeres otthonlét alatt.

1. Az első díszt egyenesen növénykedvelőknek találták ki:

(Képek: americanlifestylemag.com)

Ha van pár felesleges, üres konzervdobozotok, remekül fel tudjátok őket használni szeretett növénypalántáitok tárolására. Szükségetek lesz ragasztópisztolyra, kövekre, zsinegre vagy festékekre, virágföldre, illetve a már említett dobozokra. Annyi csak a dolgotok, hogy felragasszátok újrahasznosított virágcserepeitek oldalára a köveket, vagy feltekerjétek rájuk a zsineget, esetleg valami a témához illő motívummal díszítsétek őket. Mikor ez kész, töltsétek meg munkáitokat földdel, majd féltve őrzött gyermekeitek már bele is kerülhetnek új otthonukba!

https://americanlifestylemag.com/decor/crafts-diy-projects/can-do-planters/?utm_source=pinterest%20&utm_medium=social%20&utm_campaign=RMCID-883&utm_content=Can-DoDIYPlanters


2.

(fotó: www.etsy.com)

Az alábbi linkre kattintva, a felugró videó lépésről lépésre bemutatja a második pont hasznos darabját, ami, az új koronavírus és az allergia időszak idején most jól fog jönni. Ehhez a zsebkendőtartóhoz csak egy befőttesüveg, festék, papír és egy szike kell. Egészen egyszerű, nem igaz?

https://hu.pinterest.com/pin/753156737671751845/


3.

(fotó: Wikipédia)

Ha már befőttesüveg és virágtartó, vegyítsük a kettőt! A mellékelt videón pár remek ötletet kaptok használhatatlan üvegeitek alkalmazására. Művirágokkal, apróbb fényekkel, remek asztaldíszt tudtok készíteni, vagy, az 1679-ben először, azóta millió formájában létező türelemüvegre emlékeztető dísztárgyat!

https://hu.pinterest.com/pin/753156737671752123/


4.

(Képek: Pinterest)

A vírus Magyarországra érése után, saját szemünkkel kísérhettük végig azt a rengeteg embert, akik sietve -nehogy véletlenül is elfogyjon-, akár 6 darab óriás vécépapír csomaggal megrakodva hagyták el az üzleteket. Viszont mi a helyzet a fennmaradó hulladékkal? Egészen kreatív, virágalakokból álló díszsort lehet készíteni belőlük. Annyi a feladatotok, hogy a papírgurigákat összenyomjátok, majd vékony csíkokra vágjátok, amikből egy ovális forma keletkezik. Ezeket tetszőleges módon összeragasztva kaphatjátok meg ezt a szép mintát!

https://futurian.co/2019/04/19/10-diy-home-decorating-ideas-on-a-budget/

 

 

 

 


5.

(Képek: Pinterest)

Könyvmolyok figyelem! Találtam számotokra egy remek alternatívát könyveitek támasztására. Szükségetek lesz két üvegpohárra, kövekre, amikkel feltölthetitek azokat, egy tetszőleges anyagdarabra, amit a poharak hátuljára ragaszthattok háttérként, illetve műnövényekre. A képen látható módon elkészítve esztétikus könyvtámaszaitok születhetnek. Ne feledjétek, nincs megtiltva, kreativitásotok szabadon szárnyalhat…

Viszont, ha szerintetek csak egy kis rendszerezésre szorulna könyvespolcotok, ajánlom, próbáljátok meg könyveiteket a szivárvány színeinek megfelelően sorba rendezni. Kedves a szemnek, és csak egy kis időt igényel!


6.

(Képek: Pinterest)

Túl egyhangúnak érzed falaidat? Kellene egy kis szín, vidámság, valami formaiság? Ehhez a praktikához nem lesz szükséged másra, mint maszkolószalagra és lehetőség szerint akrilfestékekre. A képen látható absztrakt mintát tudod szinte seperc alatt rekreálni, csupán ezek segítségével!


7.

(Fotó: Pinterest)

Főleg nekünk, diákoknak nehéz ez az időszak, a legtöbb iskolában elindult a távoktatás, az órák félig-meddig megtartva, a rendszer, ami megvolt, részint már nincs többé. Újra kell építenünk egy napi, illetve heti menetrendet, ami alapján élhetjük mindennapjainkat. Ebben segíthet az alábbi tábla, amihez nem kell más, mint édesanyátok már nem használt csipeszei és egy csiptetős írótábla. Szokatlan, viszont egyszerű megoldása teendőitek összeírására!


8.

(Fotó: checopie.com)

A következő dekorelem, amivel színesíthetitek szobáitokat, szintén egészen egyszerű és méghozzá bohókás. Kisebb színes pomponokra lesz szükségetek, ragasztópisztolyra, faágakra, festékekre. Ha nem akartok előre elkészített pomponokra beruházni, az alábbi videó segítségével fonalból is elkészíthetitek őket:

Ezután a feladat nagyon egyszerű: a talált faágakat fessétek le tetszés szerint egy színnel, és a kis gömbölyű formákat ragasszátok rájuk, majd egy üvegbe, akár vázába helyezzétek bele őket. Jópofa „szobanövény”, amit még öntözni sem kell!

https://checopie.com/how-to-decorate-with-wool-pom-poms-10-ideas-that-you-will-love/


9.

(Fotó: Pinterest)

Ha igazi kihívás elé akartok nézni -ajánlatos felnőttel elkészíteni, ha a nagyobb változatáról van szó-, ez a dekoráció titeket szólít. Bármilyen keret és fadarab tökéletes lesz számotokra, annyi a lényeg, hogy ha a képeket egymás mellé (vagy fölé) helyezitek, egy folyamatos ábrát kapjatok. Ugye milyen jól nézne ki a falatokon?


10.

(Fotó: Pinterest)

A legutolsó tipp nem más, mint egy kis nosztalgiázást előhívó faldekor. Nincs más dolgotok, mint elővenni polcaitok mélyéről régi fotóalbumaitokat, kiválasztani kedvenc momentumaitokat, azokat egy zsinórra egymás alá felerősíteni, majd az egyes darabokat, rajta a képekkel, végeiknél fogva felragasztani a fára egymás mellé. Ezt pedig már fel is lógathatjátok a falra!

https://thesweetestoccasion.com/2016/12/diy-family-photo-wall-hanging

Most már, hogy szobáitok színesebbek, mint voltak, nem árt egy utolsó simítást is végbe vinnetek: a rendrakást.

(Vincze-Hajnal Blanka)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,073RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

10 pinterest ötlet szobáitok feldobásához

Oszd meg a Facebook-on!

10 pinterest ötlet szobáitok feldobásához

Oszd meg a Facebook-on!

X