okosbutor

Hajfestés otthon

Hajfestés otthon

Ha valakinek azt mondanám, hogy otthoni hajfestés, szinte biztos, hogy nem a gyönyörű, profi, fodrász minőségű hajak jutnak először eszébe. De tényleg ennyire ördögtől való lenne otthon befesteni a hajunkat? Elárulom, hogy egyáltalán nem. Csak figyelni kell, mit hogyan használunk, és, hogy akár milyen alternatívát tudunk használni a festésre.

’’Sima” dobozos hajfestés: Valószínűleg itt mindenki tudja a szabályokat. Inkább legyen több hajfestékünk, hogy elég legyen a haj teljes hosszára, plusz alapból jobb a hajunknak, a szín eléréséhez, ha nem szárad ki a festék. Ha feltettük, sokat dob az eredményen, ha valamilyen fóliát vagy zacskót teszünk a fejünkre. Ja, és a legfontosabb, ha sötétbarna hajad van, nem lesz egyből halvány rózsaszín semmilyen festéktől.

Henna: Természetes, iszonyú jót tesz a hajadnak és az illata is egészen jó ( persze csak ha bírod az erős növények illatát). Több helyen is beszerezheted, általában Bio boltokban árulják por formában, viszont a Lushban kis henna téglákat tudunk venni, amiben plusz ápoló növények és olajok is vannak. A Hennától viszont nem lesz szőke hajad. Lehet vörös (szinte minden árnyalatban) barnás vörös, és fekete. Ez a hozzáadott indigótól függ. Mivel a henna rátapad a hajszálaidra, így igazából ápolja és nem roncsolja. De ez azzal is jár, hogy  minimum fél évig nemigazán lehet szőkíteni, különben gyönyörű zöld árnyalatot kap a hajad. Fontos itt is kiemelni, hogy hennával NEM lehet világosítani a hajat, legfeljebb egy szép vöröses csillogást kap majd fényben a hajad.

Világosítás otthon: Ha egy kicsit szeretnél világosítani a hajadon, a legjobb, ha citromlevet spriccelsz rá és kifekszel a napra. Ez nagyon minimálisan kiszívja a hajad, és egy kis nyári feelinget ad hozzá. Jó módszer lehet még a rendes kamillavirágból lefőzött tea is. Ide tenném nektek egy kis megjegyzésként a C-vitaminos hajvilágosítást, ami nem a legjobb ápoló technika, de nagyon szépen világosít, sőt a hajfestéket is egészen elhalványítja.

Hajszőkítés: A legnehezebb a legvégére. Leszögezem a legjobb ha ezt a folyamatot fodrász csinálja. Nem véletlenül tanulják a szakmát. Viszont ha mindenképp ki akarjátok próbálni, érdemes utánanézni, hogy a ti hajszínetekhez milyen erősségű oxit vegyetek. Ezt kell összekeverni a szőkítő porral és szép egyenletesen feltenni a hajra. A hajtöveket utoljára fessétek be, mert ott sokkal előbb hat a szőkítés. Itt is érvényes hogy minél többet tegyetek rá, ne legyen száraz. Ha kell a zacskó alá néha spricceljetek vizet, ez több szempontból is jót tesz. Ha lemostátok a szőkítőt valószínűleg sok helyen lesz foltos, és az egész inkább narancssárgás lesz. Megismételhetitek a folyamatot de vigyázzatok mert nagyon gyenge ilyenkor a haj. Ha szép egyenletes lett, utána pedig fessetek rá sima dobozos szőke festékkel, hogy kicsit egyenletesebb legyen a hajatok.

Ha nem tetszik a szín : Minden nagyobb drogériában lehet kapni hajfesték eltávolító festéket (krémet?) Ez nagyon szépen kihozza majd a festéket. Viszont ami itt hatalmas hiba az a szaga. Borzalmasan büdös. Minden túlzás nélkül. Záptojás szaga van a krémnek, szóval ha rám hallgattok, akkor úgy csináljátok, hogy senki sincs otthon. (Ehhez most sok szerencsét) De minimum 4 ablak legyen nyitva, és amíg hat, addig üljetek ki a kertbe.

Sok sikert a hajfestéshez, és tényleg nagyon óvatosan.

(Hegyi Vivien)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,062RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Hajfestés otthon

Oszd meg a Facebook-on!

Hajfestés otthon

Oszd meg a Facebook-on!

X