Kreatív kedvességek Valentin-napra

A Valentin-nap nem csak a rózsaszín lufik, romantikus filmek és bolyhos plüssmacik ünnepe. Számos kreatív és egyedi ötlettel készültünk az idei év szerelmeseinek, mely garantáltan emlékezetessé teszi az ajándékozást.

1. Egy csöpp szeretet gyufásdobozban:

Ha olyan típus vagy, aki szeret saját készítésű ajándékot adni, ez az apróság találó meglepetés lehet, mert nem csak szívmelengetően aranyos, de pénztárcabarát is. Legfőképpen kiürült gyufásdobozra lesz szükséged, minden másra annak függvényében, mit szeretnél belőle készíteni. A dobozkát kedved szerint díszítsd ki, a belseje pedig tartalmazhat egy kedves üzenetet, valami személyes kis dolgot, esetleg ékszert. 

2. Kuponok:

Ha egyszerre vicces, romantikus és személyes meglepetésen töri valaki a fejét, akkor a Valentin-napi kuponok jelenthetik a megoldást. Bár már kaphatók készen is, a saját készítésűeket nem szárnyalhatják túl. Mivel egyszerű elkészíteni, az időhiánnyal küszködőknek vagy a feledékenyeknek egyaránt jól jöhet. A szelvények felhasználási időtől és alkalomtól függően év közben mosolyt csalhatnak a megajándékozott arcára.

3. Randi a nappaliban:

A Valentin-nap nem mindenki számára jelenti a kimozdulást. Ezzel persze nincs gond, hiszen akár saját otthonunkat is berendezhetjük egy romantikus estére. Elő a takarókkal, párnákkal és máris mehet a bunkerépítés! Ez önmagában egy jó szórakozás, a bekuckózás után pedig jöhet egy jó film vagy társas, természetesen az előre betárazott nassolnivaló kíséretében.

4. Kalandkönyv:

A pároknak tervezett kalandkönyvek igazán izgalmas és színes randi ötletekkel szolgálnak a párok számára az év minden napján. A javaslatok mindegyike egy-egy lekaparható felület alatt található, ezért egészen a kötet beteltéig a kalandok meglepetésként várnak a párra. A feladatok melletti rubrikákba az élményeket lehet feljegyezni, valamint képeknek is akad hely, így egy igazi útinaplót kapunk, mire végigérünk a könyvön.

5. Játékot egyedien:

Ki mondta, hogy játszani csak úgy és azt lehet, amit megírtak a szabályokban? Játékot mi magunk is tervezhetünk, amihez akár megcsinálhatjuk a pályát, a kiegészítőket, de ha ezzel nem szeretnénk fáradozni, csak szerezzük be az alapot hozzá. Például ott van a népszerű jenga, a toronyépítős játék, amit egy kis kreativitással feldobhatunk teljesen új, egyedi szabályokkal. Ehhez akár ki is dekorálhatjuk a farudakat, de lényegében bármit hozzátehetünk.

6. Post-it és mütyürök:
Olykor az apró üzenetek tudják legjobban feldobni szeretteink napját

Szinte minden fiók mélyén lapul néhány elfeledett post-it, ami az apró ajándékokat is aranyossá és személyessé teheti. Az üzenetekkel, kedves szavakkal, esetleg kis rajzokkal ellátott papirkákat ráragaszthatjuk bármilyen meglepetésre. Ha a párod rajong a nasikért vagy az édességekért és nem a tárgyi ajándékok embere, a kis cetlikkel ünnepivé teheted a nyalánkságokat.

7. Ahol minden elkezdődött:

Ha nosztalgiázásra vágyunk, hangulatos lehet visszalátogatni az első randevú vagy találkozás helyszínére. Semmi extra és túlgondolás, mégis különleges program, amivel garantáltan nem lehet melléfogni.

8. Amit még az utókor is a kezében tarthat:

Ma már szinte minden pillanatot meg tudunk örökíteni, ám egy romantikus, kreatív fotózás eredményei igazi ékei lehetnek egy fényképalbumnak. A megfelelő fotós teljesen ki tudja szolgálni a párok igényeit, emellett szuper élményt jelenthet egy ilyen alkalom. Az élményajándék ezen fajtája akár közös komfortzónából való kilépésként is szolgálhat, ha a pár olyan tagja adja, aki nem szeret kifejezetten fotózkodni, ám tudja, hogy választottjának kedvére lenne.

Egy profi fotózás a pároddal örök emlékként megmaradhat
9. Egy falatnyi romantika:

Szintén nem kell messzire menni, ha romantikázni szeretnénk, irány hát a konyha! Akár készíthetünk együtt valamit, de saját főztünkkel is meglephetjük szerelmünket. A hangulat kedvéért a teríték mellé feldíszíthetjük az asztalt, ha elegánsabbá szeretnénk tenni az estét, akkor öltözzünk ki. Bár mindez bevállalósnak tűnik, egy kis előkészülettel mégis élvezetes estét varázsolhatunk magunknak.

10. „Nyisd ki, ha…“ levelek:

Napjainkban a vinyl lemezek, a kazetták, az analóg képek és a kézzel írt levelek egyaránt a reneszánszukat élik. A „nyisd ki, ha…“ levelek lényege, hogy adott alkalmakra előre megírt üzeneteket ajándékozunk. Néhány példa: nyisd ki, ha – eszedbe jutottam, -hiányzom, – szükséged van egy kis nevetésre. A kreatív, romantikus, esetleg vicces írásokat rejtő borítékokban lehetnek versek, mesék, közös emlékekről szóló levelek, melyek nem csak Valentin-napon melegítik át a szíveket.

+1 „Jobb ötletem nem volt“:

Ez a gyertya garantáltan a legőszintébb ajándék, amit bárki adhat. Uraim, azért egy csokor virág sosem árthat egy ilyen önironikus tárgy mellé, hölgyek pedig ne feledjék mellékelni párjuk kedvenc csokiját. A mosoly, a nevetés és a szeretet a legnagyobb ajándék, akkor is, ha nem volt éppen ötlet.

(Vörös Rebeka F., Németh Fruzsina)