Magyar Netflix – 890 forintért

Magyar Netflix – 890 forintért

FILMIO néven streaming szolgáltatást indított a Nemzeti Filmintézet. A csatorna indulását november 19-én délelőtt jelentette be Káel Csaba filmügyi kormánybiztos.

A Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak játék kérdéseivel kezdődött a sajtótájékoztató, melyen bejelentették a FILMIO indulását. Ezzel egy időben el is indult a szolgáltatás, melyet filmtörténelmi jelentőségűnek nevezett Káel Csaba kormánybiztos. A Nemzeti Filmintézet igazgatója Makk Károly tanítványa volt a Filmművészeti Főiskolán. Egykori osztályfőnökének több filmje is újranézhető az új magyar filmszolgáltatás segítségével.

„Régi adósságunkat törlesztettük a FILMIO november 19-i debütálásával. Hiányzott már egy olyan platform a közönségnek, ahol egyben elérhető a magyar filmek java, legálisan, kiváló minőségben. A sokszínű magyar film közös kultúrkincsünk, nemzeti identitásunk
meghatározója, ezért is örülünk, hogy elindíthatjuk az új, online filmtárunkat. Mindenkinek
van legalább egy kedvence köztük, de inkább több, amelyeket most már Magyarországon
bármikor, bárhonnan a FILMIO-n keresztül el lehet érni.” – hangsúlyozta Káel Csaba, a
magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Új magyar filmek és örök klasszikusok egyaránt megtalálhatóak a Filmio kínálatában. A kínálatban kategóriák alapján is lehet keresni, találhatók többek között Filmklasszikusok, 2000 utáni filmek, vígjátékok, drámák, történelmi és animációs filmek, valamint dokumentum filmek is a kínálatban. A Filmio kínálata folyamatosan bővülni fog, és időről időre bemutatókkal, premierekkel is találkozhatunk a csatornán.

Egyelőre még csak készül az applikáció, de a szolgáltatás már elérhető a www.filmio.hu címen, és számítógépen és okostelefonon is futtatható. A Filmio kinézetében és használhatóságában is nagyon hasonlít a népszerű Netflix felületére, így joggal nevezhető a magyar Netflixnek. A szolgáltatás havi díjas: 890 forintért egy hónapon keresztül tetszőleges számú magyar filmet nézhetünk meg, bárhányszor.

Nagy lehetőség ez a fiatal nézőknek is – hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón Dobó Kata. Hiszen itt könnyedén hozzáférhetnek olyan klasszikusnak számító régi magyar filmekhez, melyeket eddig nem volt hol megnézni. Különösen igaz ez azokra a nagyszerű magyar dokumentumfilmekre, melyeket moziban szinte lehetetlen elcsípni.

A Filmio egyelőre csak Magyarország területén működik, de tervezik a bővítést, hogy a határainkon túlról is könnyen hozá tudjanak férni az érdeklődők a magyar filmekhez – akár angol felirattal is.

A Filmio komoly segítség azoknak is, akik szeretnék jó eredménnyel kitölteni a Nagy Magyar Filmtesztet, mert a játékban szereplő filmeket szinte kivétel nélkül meg tudják nézni a Filmion.

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
679KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Magyar Netflix – 890 forintért

Oszd meg a Facebook-on!

Magyar Netflix – 890 forintért

Oszd meg a Facebook-on!

X