okosbutor

Ne dobd ki, dobd fel! – ruha dizájn otthon

Ne dobd ki, dobd fel! – ruha dizájn otthon

A tavaszi nagytakarítás közepette biztosan sokan nekiálltatok már kiselejtezni a menő és kevésbé menő ruháitokat. Elég esélyes, hogy a kezetekbe akadt néhány snassz, egyszínű póló, amit leginkább otthon használtok takarítás közben, vagy esetleg edzéshez. Most összeszedtem nektek 4 olyan tuti tippet, amivel személyre szabott öltözéket varázsolhattok magatoknak, amit a karantén után nagyon szívesen fogtok hordani.

Textilfilc, textilfesték
Az első ötlet talán az egyik legismertebb és legbeváltabb módszer, mindezek mellett precíz munka is kell hozzá, ezért ajánlom az ügyes kezűeknek és azoknak, akik szeretnek rajzolni és festeni. Nagyon jó időtöltés és biztos vagyok abban, hogy ki tudjátok élni a kreatív éneteket egy-egy ilyen ruhadarab elkészítésével. Semmi másra nincs szükségetek, mint textilfilcre vagy textilfestékre, a többi már mind a ti kreativitásotokon múlik.
Batikolás
Egy szintén jól ismert technika, ami nem mellesleg tartós is és élvezet az elkészítése. A legrégebbi pólódíszítési folyamat, amikor a fehér vonalakat színes körök díszítik. A megvalósítása egyszerű, az egyedüli gond az, hogy nagy felfordulással jár. Ezt a batikoló festéket leginkább az internetről vagy hobbiboltból tudjátok beszerezni.

Felvarrók
Mostanában egyre inkább visszatér a divatba a „felvarró” fogalma. Sokak a táskájukon, nadrágjuk zsebén hordják, de higgyétek el, ha a pólótokon viselitek, akkor is fel tudja dobni az egyébként szürke hétköznapokat. Egy figyelmeztetés: mindenképpen varrjátok fel, még akkor is, ha azt írja az utasítás, hogy elég, ha vasaljátok. A biztonság kedvéért jobban jártok azzal, ha megerősítitek pár öltéssel.

Kép rávasalása
Egy macerás folyamatról beszélünk, több eszközre is szükségetek lesz ennek a különlegességnek az elkészítése során és talán nem is olyan tartós, mint amennyire azt szeretnénk. De a most felszabadult rengeteg szabadidő között biztos jut pár perc az ilyen dolgok kipróbálására. Amire szükségetek lesz az olló, sütőpapír, folpack, egy kinyomtatott kép és vasaló, majd mehet a menet, egy próbát mindenképpen megér. A képet csomagoljátok be a folpackba, helyezzétek el azon a ruhadarabon, amin viselni szeretnétek, tegyétek rá a sütőpapírt és vasaljátok addig, amíg minden oldalon rögzül a fotó.

Remélem sikerült találni nektek is olyan megoldást, amivel el tudjátok ütni az időt és szép alkotásokat fogtok magatok mögött tudni!

(Lovász Evelin)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,062RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Ne dobd ki, dobd fel! – ruha dizájn otthon

Oszd meg a Facebook-on!

Ne dobd ki, dobd fel! – ruha dizájn otthon

Oszd meg a Facebook-on!

X