Platformok, ahol te is kiállíthatsz – a fiatal művészek kapuja a nagyvilágba

Platformok, ahol te is kiállíthatsz – a fiatal művészek kapuja a nagyvilágba

Nehéz elindulni a művészeti pályán, főleg, ha az ember pályakezdő, és még nincsen sok kapcsolata a szakmában. Ebben cikkben bemutatunk nektek pár, erre a célra kialakított galériát és művészeti kávézót, akinek a céljuk, hogy hangot adjanak a fiatal művészeknek.

FKSE Stúdió Galéria

„A Stúdió Galéria fiatal, pályakezdő képzőművészek bemutatásával foglalkozik. A nyolcvanas évektől a kortárs magyar képzőművészeti élet egyik meghatározó jelentőségű galériája, ahol mindig a fiatal generáció legtehetségesebb művészei kaptak önálló kiállítási lehetőséget” – hirdeti büszkén a Budapesten, a Rottenbiller utcában székelő egyesület honlapja. Miután az ember az egyesület tagjává válik, lehetőséget kaphat egyénileg vagy csoportosan műveinek kiállítására, továbbá anyagi támogatást nyerhet az újabb alkotások elkészítésére. Az évente megrendeződő Gallery by Night egyhetes programsorozat keretein belül pedig azok a fiatalok, akik az FKSE tagjai, még nagyobb közönséghez juttathatnak.

Montázs Art Café

2014-ben nyitotta meg a kapuit a Montázs Art Café, amely mára Kelenföld egyik legfontosabb kulturális központjává vált. A régebben mozigépészeti szervízként működő épület ma már egy pezsgő, élettel teli kávézó, ahol sikeresen egyesült a művészet és a kávé szeretete. A kiállítások, pályázatok és fellépések mindennaposok a hely életében, így biztosan találhat az ember magának valót.

K.A.S. Galéria

A Kortárs Alkotók Stúdiója 1991 óta található meg Budapesten Nyakas Ilona, festőtanárnak köszönhetően. A galéria célja mindig is a fiatal, pályakezdő művészek támogatása volt, és az, hogy a hely fontos közösségi térré váljon. Műfaji nyitottság jellemzi a helyet: a művészet minden területéről támogatják törekvéseket, legyen az performansz vagy más jellegű művészeti rendezvény. 2015 óta egyre nagyobb figyelmet kap programjában a 35 év alatti fotóművészek támogatása kritikusok, vendégkurátorok és külföldi partnerek bevonásával.

FÉM Arts & Café

A FÉM közösségi tér tökéletes lehet azok számára, akiknek mindene a színház és művészetek. A Váci utcában található hely – , amelyet egy szenespincéből alakítottak ki a tulajdonosok – egyszerre kávézó, galéria és színház. Ez egy igazi „csináld magad” szerelemprojekt: a saját darabokat a tulajdonos Cziczó Attila írja és rendezi.

(Vadász Viola)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,098RajongóTetszik
661KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

Platformok, ahol te is kiállíthatsz – a fiatal művészek kapuja a nagyvilágba

Oszd meg a Facebook-on!

Platformok, ahol te is kiállíthatsz – a fiatal művészek kapuja a nagyvilágba

Oszd meg a Facebook-on!

X