Sajtmentes sajtszósz?

Nemrég részletesen foglalkoztunk a vegánsággal. Az alternatív életmód egyik legizgalmasabb kérdése az, hogyan helyettesítjük megfelelően az állati eredetű ételeket. A cikk sokakat megihletett, a következő médiatáborunk vezetője, Klock-Balog Péter pedig rögtön kísérletezésbe is fogott!

Nem kell lemondanod a füstös ízű sajtszószról! A vegán találmány tökéletesen helytáll mártogatósként, sokan tésztával összekeverve eszik, de szinte bármihez kiváló alapanyag lehet, kezdve a rakott krumplitól, a melegszendvicsen és a pizzán át a hamburgerig. Könnyedén elkészíthető bárki konyhájában, viszonylag rövid idő alatt.

Meg is mutatjuk, hogyan készítheted el!

Hozzávalók:
– 2 szem krumpli
– 1 kisebb méretű sárgarépa
– 1 ek. só
– 2 púpozott ek. sörélesztő pehely
– 5 ek. olajolaj
– 2-3 ek. citromlé
– 1 ek. folyékony füstkivonat vagy 1 ek. füstölt paprika
– víz

Jó étvágyat!


(KBP, VJ)