TOP 10 zenei album a közeljövőből

TOP 10 zenei album a közeljövőből

A zeneipar gőzerővel dolgozik az újabbnál újabb zenék és albumok megalkotásán. Ez az év utolsó hónapjaiban sincs másként, így a november és december egyaránt tartogat meglepetéseket számunkra. A rock szerelmese vagy? Esetleg K-Pop szól a fülhallgatódban reggelente? Bárhogy is van, jó sok új dolog vár még ránk.

1. Sigrid – How To Let Go (Special Edition)

A huszonhat éves Sigrid, How To Let Go című albuma 2022. május 6-án jelent meg. Az album tizenkét zenét tartalmazott, míg a most november 4-én megjelenő speciális kiadásban huszonhét szám kapott helyet.

Az album témáját tekintve egy igazi női magazint idéz meg, van szó párkapcsolatról, öltözködésről és önelfogadásról egyaránt. A már megjelent dalok közül az egyik legtöbbet hallgatott, a Mirror.

A norvég Sigrid How To Let Go című albuma 2022 tavaszáról, 12 zenével

2. The Wombats – Is This What It Feels Like to Feel Like This

A The Wombats indie rock együttes 2003-ban alakult meg Liverpoolban. A főiskolai haverokból álló banda első albuma 2006-ban jelent meg, amit még öt követett az évek során. Idén novemberben fog sor kerülni a harmadik EP, vagyis középlemez kiadására.

A 18-án megjelenő lemez hat zenét fog tartalmazni, melyek közül egy már megjelent, ez pedig nem más, mint az Is This What It Feels Like to Feel Like This című dal, ami az album címe is lett egyben. 

3. MorMor – Semblance

November 4-e több albumot is tartogat számunkra. A harminc éves kanadai indie pop zenésznek, Seth Nyquist-nek ekkor jelenik meg tizenegy zenéből álló albuma, a Semblance. A lemezről már kiadott három dal egyike a Seasons Change, a leghallgatottabb a beharangozó művek közül.

A művész neve elhunyt nagymamája előtt tiszteleg, ugyanis a mormor szó norvégül és svédül nagymamát jelent.

4. Cavetown – worm food

Robin Daniel Skinner, azaz Cavetown legnépszerűbb számai a Spotify-on

Robin Daniel Skinner, művésznevén Cavetown nem csak énekes-dalszerző és lemezproducer, hanem YouTuber is.  Cavetown legújabb munkája, a warm food, tükörfordításban a féregeledel, ugyancsak a november 4-én megjelenő albumok közé sorolható. A lemez tizenhárom zenéje közül már három megjelenésre került. Közülük a leghallgatottabb a Fall In Love With A Girl, melyből következtethető, hogy ez az album sem lesz érzelmektől mentes.

5. Larkin Poe – Blood Harmony

A két nővérből álló rockegyüttes, a Larkin Poe számos lemezt tudhat maga mögött. Idén, november tizenegyedikén, egy tizenegy zenéből álló albummal bővül a repertoárjuk. A lemezről eddig ismert három dal közül a leghallgatottabb a Bad Spell.

A mai duó eredetileg 2004-ben jött létre három nővér által, The Lovell Sisters néven. 2009-ben lépett ki a legidősebb testvér, majd ezután arculatváltáson esett át az együttes. A zenekar nevét a testvérpár ük-ük-ükapjuk, Larkin Poe tiszteletére választották.

6. Weezer – SZNS: Winter

A Weezer amerikai alternatív rock zenekar projektként az idei évben minden évszak hangulatának megfelelően ad ki egy-egy rövidebb albumot. Az évszakok első hónapjában jelennek meg a zenék, így a téli album december 21-re várható, négy dallal.

Az együttes több sikert is bezsebelt már harminc éves fennállásuk alatt, mint például a Pork and Beans klipjével nyert Grammy-díjat 2009-ben.

7. Olly Murs – Marry Me

December másodikán egy, a címéből ítélve igazán romantikus albumot dob piacra Olly Murs. Jelenleg egy dala ismert, melynek címe Die of a Broken Heart.

Az előadó, Olly Murs angol énekes, dalszerző, televíziós műsorvezető, valamint színész és rendező, aki 2009-ben az angol X-faktor színpadán a második helyig küzdötte magát, ezzel bekerülve a köztudatba.

8. A Boogie wit da Hoodie – Me vs. Myself

A Boogie wit da Hoodie, Look Back At It című dalát Magyarországon szinte mindenki ismeri, aki végigkövette a 2019-es X-faktor élő adásait, hiszen az akkor feltörekvő Manueltől is hallhattuk.

Idén, november 4-én tizenhat új zenét ismerhetünk meg A Boogie wit da Hoodie-tól. Albumának eredeti címe A Boogie Vs. Artist lett volna, ám ezen a néven egy 2021-es EP jelent meg tőle. 2022 szeptemberében bejelentette a teljes album megjelenését, melynek címe Me vs. Myself.

9. Stormzy – This Is What I Mean

A Hide & Seek már 7 milliós hallgatottságnál jár Spotify-on

A 29 éves Michael Ebenezer Kwadjo Omari Owuo Jr. vagy művésznevén Stormzy, brit rapper, aki 2014 után vált egyre ismertebbé zenéi által. November 25-én kerül megjelenésre új albuma, egyben harmadik stúdiólemeze a This Is What I Mean. A lemez 12 zenéből áll. Az egyik dal, melynek címe Hide & Seek, 2022. október 14-én már megjelent.

10. SEVENTEEN – DREAM 

A SEVENTEEN egy dél-koreai K-Pop banda. 2015-ben debütáltak a 17 Carat című mini albumukkal és vezető kislemezükkel, mely Adore U néven futott.

A november 9-én megjelenésre kerülő négy dalból álló albumukat világszerte várják a rajongók. A zenék közül egy sem jelent meg még.

(Vörös Rebeka F.)

Oszd meg a Facebook-on!

Események

Social

9,071RajongóTetszik
1,090KövetőKövetés
237FeliratkozóFeliratkozás

Legyél DUE-tag!

Egyre több kedvezményt kapnak a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének tagjai. A DUE sajtóigazolványa kinyitja a kapukat a diákújságírók előtt, legyen szó interjúról, vagy egy kiállítás meglátogatásáról.

Tagság hosszabbítás

Nálunk mindig október 31-én ér véget a DUE-év, és ezzel lejár a DUE-tagság érvényessége. Figyelj rá, hogy ne szakadjon meg a tagságod, és mielőbb...

Ne dőlj be!

TOP 10 zenei album a közeljövőből

Oszd meg a Facebook-on!

TOP 10 zenei album a közeljövőből

Oszd meg a Facebook-on!